Groningen: geen bedrijf is te klein om in te schrijven op een aanbesteding – Aanbestedingsnieuws

Groningen: geen bedrijf is te klein om in te schrijven op een aanbesteding

Het Gronings inkoopplatform wil opdrachten zo veel mogelijk naar bedrijven uit de regio toe halen. De Groningse Internet Courant bericht dat in een interview met pakkende citaten van de Groningse wethouder van inkoop en het Gronings inkoopplatform. “We moeten nu echt radicaal af van de situatie dat bedrijven zichzelf te klein en te onbeduidend vinden om in te schrijven op een aanbesteding. Wég met het Calimero-complex, toon lef en ondernemerschap.”

Het Inkoopplatform Groningen (IPG) bestaat sinds 2006 met intussen veertien leden, zijnde grote (semi)publieke instellingen met een of meerdere locaties in of rondom de stad Groningen. De Groningers hebben al sinds 2012 een actieplan ondernemersvriendelijk aanbesteden, dat erop gericht is met het aanbestedingsbeleid de lokale economie te stimuleren.

Zo is de keuze van het Alfa-college bij het uitbesteden van de postbezorging op het Groningse Cycloon gevallen. Het Alfa-College was op zoek naar een duurzame koerier. Fietskoeriers halen en brengen nu de post. Bij langere ritten worden auto’s op groen gas ingezet. In het postsorteercentrum werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit contract betekent werk voor vijf medewerkers van Cycloon.

Lees hier meer: http://groningen.nieuws.nl/nieuws/412927/groene-postbezorging-sociaal-accent/

Van de inkoopopdrachten die via het platform verlopen wordt inmiddels 55% lokaal verleend.  Maar we zijn er nog lang niet: er valt zeker nog winst te behalen’, aldus de Groningse wethouder Van Keulen.

Bron: IPG / Groninger Internet Courant, 3 mei 2017

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *