Groenlo krijgt een duurzaam tankstation – Aanbestedingsnieuws

Groenlo krijgt een duurzaam tankstation

In Groenlo wordt een duurzaam tankstation gebouwd, door Kuster Olie. Het station heeft innovatieve en duurzame voorzieningen. Op het dak bevinden zich zonnepanelen, men kan er LNG (aardgas)tanken, er zijn oplaadpunten voor elektrische auto’s en er worden voorbereidingen getroffen voor het leveren van waterstof.

‘Dat wij ervaring hebben met duurzaamheid heeft de doorslag gegeven. Zeer recent zijn we op een station in Doetinchem in samenwerking met AGEM gestart met de verkoop van groen gas, afkomstig van een mestvergistingsinstallatie op proefboerderij De Marke.’ Hét voordeel van groengas is volgens Kusters, dat aardgasvoertuigen veel minder vervuilende stoffen (o.a. fijnstof) uitstoten dan voertuigen die rijden op benzine, diesel of lpg. Groengas bestaat voor het grootste gedeelte uit methaan.

Laarberg is een regionaal bedrijvenpark in ontwikkeling, in het oostelijke deel van de Achterhoek gelegen aan de N18. Dit stuk tussen Groenlo en Enschede krijgt een hele nieuwe weg met ongelijkvloerse kruisingen. Laarberg krijgt daarbij zijn eigen “lang gekoesterde” afrit, (zie filmpje). Het park is het resultaat van een samenwerking tussen de gemeenten Berkelland en Oost Gelre, zo meldt de gemeente Oost Gelre op zijn website.

Wethouder Marieke Frank van gemeente Oost Gelre (waar Groenlo onder valt) is ingenomen met de komst van Kuster Olie. ‘Uiteraard zijn we blij met een bedrijf dat zo goed past in het duurzame concept van Laarberg’, zegt Frank. ‘Daarnaast is het belangrijk dat het bedrijvenpark met Kuster Olie een voorziening krijgt waar de mensen niet alleen kunnen tanken en hun auto wassen, maar ook terecht kunnen voor een lunch of om even te werken.’

De aanbesteding voor het duurzame tankstation in Groenlo is september vorig jaar met een openbare procedure aangekondigd door Gebiedsonderneming Laarberg C.V. De procedure verliep via Aanbestedingskalender.

Bron: Persbericht Laarberg, 17 maart 2017

Zie ook:

https://groengas.nl/

https://wisenederland.nl/blog/hoe-zit-het-nu-met-groen-gas

http://www.rijkswaterstaat.nl/wegen/projectenoverzicht/n18-varsseveld-enschede/index.aspx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *