Greenchoice levert Utrecht duurzame stroom – Aanbestedingsnieuws

Greenchoice levert Utrecht duurzame stroom

De eerste jaren komt de elektriciteit van bestaande installaties voor hernieuwbare energie in Nederland. Uiterlijk vanaf 1 januari 2022 wordt de levering verzorgd vanuit nieuwe, nog te realiseren projecten. Op deze manier stimuleert Utrecht dat meer duurzame energie wordt opgewekt.

“We zijn blij dat we met Greenchoice een partij hebben gevonden waarmee we samen kunnen werken aan het opwekken van meer duurzame energie”, zegt wethouder Lot van Hooijdonk. “Door als gemeente het goede voorbeeld te geven en de markt te stimuleren meer duurzame energie op te wekken, hopen we dat ook andere organisaties overgaan op in Nederland opgewekte groene stroom.” Utrecht kiest voor een tienjarig contract om Greenchoice de tijd te geven de ambitie waar te maken.

Als onderdeel van het contract gaan de gemeente en Greenchoice ook aan slag om de gemeentewerf aan de Tractieweg op termijn fossielvrij te maken. Om ‘Altijd Groen’ op de Tractieweg te bereiken, start Greenchoice in samenwerking met smart energy partner Spectral een innovatief pilotproject. In dit project wordt gekeken hoe het huidige energieverbruik kan worden gereduceerd en de opwek van duurzame stroom verhoogd.

Ook zal er vraag- en aanbodsturing van elektriciteit moeten worden gerealiseerd. Dat kan bijvoorbeeld door elektrische auto’s te laden op momenten dat er voldoende groene stroom beschikbaar is, en ook door het inzetten van batterijen om groene stroom op te slaan, zodat het kan worden gebruikt op de momenten dat er onvoldoende duurzame stroom wordt opgewekt.

Marieke van den Hoek, commercieel directeur van Greenchoice, is enthousiast over deze samenwerking: “We zijn trots dat we de gemeente Utrecht van Nederlandse groene stroom mogen voorzien en kijken ernaar uit om – in samenwerking met onze smart energy partner Spectral – op de locatie Tractieweg aan de slag te gaan. We willen bijvoorbeeld het energieverbruik reduceren en extra duurzame stroom ter plekke opwekken. De inzichten uit dit project kunnen we ook in andere projecten gebruiken.”

Greenchoice, 1 november 2019

©Greenchoice 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *