GGI Veilig: veiliger zonder aanbesteden – Aanbestedingsnieuws

GGI Veilig: veiliger zonder aanbesteden

Zonder aanbesteden producten en diensten afnemen die uw ICT-omgeving veiliger maakt? GGI Veilig heeft dit mogelijk gemaakt door in 2019 een gezamenlijke aanbesteding in de markt te zetten. Veel deelnemers plukken er nu al de vruchten van. Het mooie is dat alle gemeenten in Nederland mee doen aan GGI Veilig. Niet alle gemeenten zijn zich ervan bewust dat ze deelnemer aan GGI-Veilig zijn en daarmee ook verplichtingen zijn aangegaan. Weet u het niet zeker, controleer dit dan bij uw afdeling inkoop of neem contact op met een implementatieadviseur GGI-Veilig.

De laatste tijd zijn er steeds meer incidenten waarbij het ICT-landschap van gemeenten wordt geraakt. Dat maakt dat het veiliger maken en het actief monitoren daarvan, ter voorkoming van informatie-beveiligingsincidenten, tot prioriteit. Normaal gesproken dient u daar zelf hele aanbestedingsprocessen voor door te lopen. Met GGI-Veilig kunt u zich die moeite besparen. Onder GGI-Veilig wordt een veelheid aan producten en diensten aangeboden waarmee u gemakkelijk en snel uw voordeel kan doen. De GGI-Veilig implementatieadviseurs kunnen u daarover informeren en bij het verwerven ervan ondersteuning bieden. Een volledig overzicht van het GGI-Veilig portfolio vindt u op: https://www.scgemeenten.nl/project/ggi-veilig/ 

Om de interactie tussen gemeenten te faciliteren en te bevorderen, is er een community GGI-Veilig op VNG Fora. Op dit forum is ook veel documentatie over GGI-Veilig opgenomen, zoals uitgebreide beschrijvingen van het GGI-Veilig portfolio, de verwervingsprocedures, handleidingen, webinars, FAQ’s, etc. Mocht u hier nog geen toegang toe hebben, dan kunt u die aanvragen op het forum of door een e-mail te sturen naar ggi@vng.nl.

Foto: pixabay.com

Bron: VNG Realisatie, 25 februari 2021

https://www.vngrealisatie.nl/nieuws/ggi-veilig-veiliger-zonder-aanbesteden

 

Zie eerder: https://www.overons.kpn/en/news/2019/kpn-security-big-winner-in-procurement-for-330-municipalities

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *