Gemeenten op zoek naar Geosoftware alternatief – Aanbestedingsnieuws

Gemeenten op zoek naar Geosoftware alternatief

King, het kwaliteitsinstituut van Nederlandse gemeenten is voor 109 gemeenten op zoek naar een alternatief voor geosoftware. Het collectief wil onderzoeken hoe zij hun huidige applicaties voor de basisregistraties voor adressen en topografie, maar ook Gegevensmagazijn en Gegevensviewer kunnen vervangen door software die beter aansluit op bestaande en toekomstige ontwikkelingen binnen gemeenten. Daarnaast willen de gemeenten dat de kosten van aanschaf, onderhoud en beheer van de software vooraf vaststaan. Het collectief omvat grote gemeenten als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, maar ook kleinere gemeenten zoals Vught en Zaltbommel.—-

Computable bericht aanvullend dat de marktverkenning zou zijn opgesteld uit onvrede over de  tarifering van de huidige leverancier, Vicrea. Dat heeft een prijsstijging doorgevoerd waar de gemeenten niet achter staan. Prijsstijgingen zouden volgens het tijdschrift oplopen tot 1150%.  Volgens Hans Wammes, leveranciersmanager van KING, is de onvrede over de prijsstijgingen groot.

Met de marktverkenning wil King het transparant en inzichtelijk maken van het huidige en toekomstige aanbod op het gebied van geo-gerelateerde basisregistraties. Het gaat daarbij onder meer om het beheren en ontsluiten van de gegevens, door middel van een ESB en een Gegevensmagazijn en het visualiseren ervan door middel van een Gegevensviewer. Een mogelijk vervolg op de marktverkenning is een collectieve aanbesteding. De aankondiging van de marktverkenning is op 21 augustus gepubliceerd op de website van Tenderned. Geïnteresseerde partijen kunnen tot 21 september reageren.

Het gaat om software voor de:
BAG: Basisregistratie Adressen en Gebouwen
BGT: Basisregistratie Grootschalige Topografie
BRK: Basisregistratie Kadaster
WKBP: Wet kenbaarheid publiekrechtelijke beperkingen
ESB: Enterprise Service Bus

Zie de marktverkenning via CTM: https://eu.eu-supply.com/app/rfq/publicpurchase_frameset.asp?PID=193061&B=&PS=1&PP=

Bron: KING, 30 augustus 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *