Gemeentelijke website en multisite CMS Amersfoort – Aanbestedingsnieuws

Gemeentelijke website en multisite CMS Amersfoort

De opdracht in deze openbare aanbesteding bestaat uit de  ontwikkeling van de gemeentelijke website amersfoort.nl, en een bijbehorend Content Management Systeem met multisite mogelijkheden, hosting en technisch beheer. Voor de inschrijving geldt een plafondbedrag van €180.000,-. Inschrijvingen met een inschrijfbedrag boven het plafondbedrag worden terzijde gelegd en komen niet voor gunning in aanmerking. In dit plafondbedrag worden verlengingsopties niet meegerekend.
De gemeente wil een overeenkomst aangaan voor de duur van vier jaar met de optie tot verlenging van twee maal twee jaar. De verwachte ingangsdatum is 01 februari 2022. Deze nationale aanbesteding vindt plaats door middel van de openbare procedure conform de Aanbestedingswet. De gunning van de opdracht zal plaatsvinden op basis van de beste prijs-kwaliteitsverhouding. 

Inhoudelijk over de opdracht kunnen we stellen dat het CMS op 1 juni 2022 geïmplementeerd en werkend moet zijn. Alle genoemde eisen voor amersfoort.nl zijn ook van toepassing op de in de toekomst te realiseren subsites. Leverancier levert een hosted oplossing, waarbij het beheer van het CMS door de leverancier wordt uitgevoerd. Het functioneel beheer van de website blijft bij Amersfoort. De hosting van het CMS vindt plaats binnen de Europese Economische Ruimte. Het CMS dient proven technology te zijn. De gemeente Amersfoort verstaat hieronder dat het product eerder succesvol is geïmplementeerd bij drie andere gemeenten. Alle medewerkers van de gemeente (40) die een rol in het beheer van de website hebben moeten worden
opgeleid in het gebruik van het CMS. De website dient binnen de digitale werkplek van gemeente Amersfoort correct te
functioneren. Dat betekent dat de website altijd moet functioneren in versie n-1 van Microsoft Edge, Google Chrome en Safari.
Ditzelfde geldt voor het CMS. De website moet allerlei media kunnen ontsluiten zoals: afbeeldingen, video en bijlagen in pdfformaat. Tevens moet het mogelijk zijn om via het CMS html code te embedden in de website. Het moet mogelijk zijn om video’s ook zonder cookies aan te bieden aan mensen die cookies weigeren. (Door gemeente Amersfoort toegevoegde media of embedded code valt buiten de verantwoordelijkheid van de inschrijver m.b.t. toegankelijkheid of beveiliging). De website dient een crisisfunctionaliteit te hebben in de vorm van een liveblog en een crisisbanner en/of een attentiebanner. Het CMS en de websites kunnen minimaal de volgende paginatypes faciliteren:
● Homepage met focus op 1. belangrijke bezoekerstaken en 2. nieuws
● Product/dienstenpagina met duidelijke Call to Action knop
● Artikelpagina
● Nieuwsartikelpagina
● Contactpagina
● Kruispunt/navigatiepagina
● Projectpagina (eventueel)
● Redirectpagina
● Zoekresultatenpagina
● Vacaturepagina (wordt gevuld vanuit extern systeem; zie eis 34)
● Vacature-overzichtspagina (wordt gevuld vanuit extern systeem; zie eis 34)
● Errorpagina (bijvoorbeeld 404, onderhoudspagina etc.)

Bron: Tenderned donderdag 28 oktober 2021 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/242529

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *