Franse Justitie onderzoekt dienstreis Las Vegas presidentskandidaat Macron – Aanbestedingsnieuws

Franse Justitie onderzoekt dienstreis Las Vegas presidentskandidaat Macron

De Franse presidentskandidaat Emmanuel Macron ligt onder vuur vanwege mogelijk favoritisme na een onderhands gegunde opdracht en een reisje naar Las Vegas. Daar zou een ontmoeting hebben plaatsgevonden met Franse ondernemers. De organisatie van het evenement is zonder openbare aanbesteding toevertrouwd aan een de Franse communicatiereus Havas.

Voor de opdracht had een openbare aanbesteding moeten zijn uitgeschreven, daar de netwerkbijeenkomst €400.000 heeft gekost. De affaire kwam aan het licht nadat het satirische onderzoeksjournalistiek magazine Le Canard Enchainé ontdekte, dat alleen al de rekening van het hotel €100.000 heeft gekost. 

Huidig Minister van Economie, Michel Sapin, wijt het probleem aan een agentschap dat is ingehuurd voor het regelen van de promotie. “Het probleem zit hem bij Business France”, zegt hij verwijzend naar het agentschap dat de promotie regelt voor het ministerie van Economie.

“De deadlines waren te kort waardoor het te kort dag was om nog een openbare aanbesteding uit te schrijven.”

Bron: VRT/ Le Figaro, 14 maart 2017

http://www.lefigaro.fr/elections/presidentielles/2017/03/14/35003-20170314ARTFIG00291-deplacement-de-macron-a-las-vegas-le-parquet-ouvre-une-enquete.php

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *