Financiële applicatie VR Amsterdam-Amstelland – Aanbestedingsnieuws

Financiële applicatie VR Amsterdam-Amstelland

Afbeelding: pixabay.com

Opdrachtgever Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland is op zoek naar een geïntegreerde, organisatie-brede Software-as-a-Service (SaaS-)
oplossing voor de financiële applicatie, waarbij verschillende processen zijn ondergebracht binnen één systeem en met één centraal aanspreekpunt voor opdrachtgever. De oplossing wordt gekenmerkt door een standaard inrichting, waarbij maatwerk niet wordt gezocht. Opdrachtgever wenst aan te
sluiten bij de standaarden in de markt. Hierbij is flexibiliteit noodzakelijk om de oplossing te implementeren binnen het applicatielandschap van opdrachtgever. Meer informatie over het applicatielandschap van opdrachtgever kunt u vinden op www.veraonline.nl.

Binnen de scope van deze aanbesteding vallen:
• Het leveren en implementeren van een financiële applicatie (op basis van SaaS-oplossing) t.b.v. de financiële administratie.
• Het uitvoeren van eenmalige diensten t.b.v. de implementatie.
• Het uitvoeren van doorlopende diensten t.b.v. onderhoud en ontwikkeling.

Thans maakt de Veiligheidsregio gebruik van de oplossing Business Central voor haar financiële huishouding en rapportages. Er zijn diverse koppelingen met andere applicaties welke thans geëvalueerd worden. Ten aanzien van de rapportages is de behoefte aan een zoveel mogelijk geïntegreerde oplossing die ervoor zorgt dat de informatievoorziening actueel, eenduidig en compleet is.
In de gewenste situatie vorm de oplossing een vloeiend geheel met het overige applicatielandschap, waarbij gebruiksgemak en efficiëntie voorop staan.

Opdrachtgever verwacht met ca. 250 gebruikers gebruik te maken van de oplossing. Per jaar worden ca. 12.000 inkoopfacturen verwerkt. Opdrachtgever wordt gefinancierd vanuit verschillende subsidiënten. De kosten worden afhankelijk van doel en middel verdeeld naar de verschillende
onderdelen. De genoemde getallen zijn inschattingen van het aantal gebruikers, waaraan inschrijver geen rechten kan ontlenen. Opdrachtgever verwacht dat opdrachtnemer op basis van ervaring de technische omgeving adequaat weet in te richten en te schalen voor de vereiste beschikbaarheid en een goede performance.

Opdrachtgever is voornemens met één leverancier een dienstverleningsovereenkomst aan te gaan. De overeenkomst wordt aangegaan voor onbepaalde tijd met een referentieperiode van twaalf jaar. Opdrachtgever heeft de mogelijkheid de overeenkomst op te zeggen met een opzegtermijn van twaalf maanden. Zij kan hier na vier jaar vanaf start van de overeenkomst gebruik van maken. Opdrachtgever kiest voor deze contractvorm omdat een dergelijke overeenkomst past bij de aard en het doorlopende en structurele karakter van de werkzaamheden.
De overeenkomst bestaat uit twee fases:
• Een implementatiefase (inclusief een testperiode van maximaal twee maanden). Deze fase heeft een beoogde looptijd direct vanaf de ingang van de overeenkomst tot en met 1 januari 2026. De oplossing dient op 1 januari 2026 volledig in gebruik genomen te kunnen worden.
• Een gebruiksfase met een referentieperiode van twaalf jaar.

Bron: Tenderned zaterdag 17 mei 2025 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/379055

Aanbestedingsnieuws 10e jaargang editie 19 mei 2025

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »