Experimentele staat: NS investeert 300.000 in studentenstartup Hyperloop – Aanbestedingsnieuws
MobileMobile

Experimentele staat: NS investeert 300.000 in studentenstartup Hyperloop

De NS investeert 300.000 in een bedrijf genaamd Hardt, vanwege een startup genaamd Hyperloop. Het studenteam achter Delft Hyperloop, dat onlangs de SpaceX-wedstrijd won, gaat nu deels verder onder de naam Hardt. De investering moet leiden tot de ontwikkeling van een vervoersmiddel waarbij capsules met een snelheid van ruim 1000 km/u door een vacuümbuis razen. Het investeringsfonds UNIIQ uit Zuid-Holland draagt een zelfde bedrag bij.

De NS heeft sinds een jaar een fonds om te kunnen investeren in innovaties op het gebied van mobiliteit: het NS Innovatiefonds. HARDT is echter wel de eerste die geld krijgt sinds de start hiervan, volgens de NS. NS verwacht dat HARDT de technologie te ontwikkelt die mogelijk ook gebruikt kan worden bij treinen.

Het Delft Hyperloop team werd in januari 2017 overall winnaar van de SpaceX Hyperloop Pod competitie in Californië. NS president-directeur Roger van Boxtel maakte de investering in HARDT donderdagmiddag 16 februari bekend in Den Haag. Daar, op het ministerie van Economische Zaken, werd ook het Delft Hyperloop team gehuldigd.

Met dergelijke investeringen wil NS voorop blijven lopen: Hyperloop blijft de komende jaren een zaak van experimenteel onderzoek en ontwikkeling. NS verwacht wél dat HARDT in staat zal zijn technologie te ontwikkelen die mogelijk ook gebruikt kan worden bij onze treinen. En daar willen we natuurlijk bij zijn.

Volgens een verslaggever van het studentenblad De Ingenieur werkte het model nog niet optimaal. “Zo was de maximum snelheid 93 km/h, terwijl 1200 km/h de bedoeling is.”

 

 

Zie ook:  http://nieuws.ns.nl/ns-innovatiefonds-investeert-in-startup-van-succesvol-hyperloop-team/

Via deze link is een filmpje van het model in de tunnelbuis te bekijken:

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

1 thought on “Experimentele staat: NS investeert 300.000 in studentenstartup Hyperloop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *