EV Laadpalen Schiphol – Aanbestedingsnieuws

EV Laadpalen Schiphol

©gelderland 2018

Schiphol Nederland B.V. (SNBV) en haar dochterorganisaties kennen verschillende soorten EV’s en diverse toepassingen. Mede daarom ziet men op Schiphol verschillende soorten EV-infrastructuur en fabrikanten terug in het landschap. Elk met
zorgvuldig geselecteerde eigenschappen voor die specifieke oplaadlocatie op de luchthaven. In totaal heeft Schiphol op het moment van schrijven 400 laadpalen in eigendom, waarvan driekwart van de fabrikant EV Box en een kwart van de fabrikant Ecotab. SNBV heeft een sterke behoefte om de EV laadinfrastructuur voor RDW gekeurde voertuigen te standaardiseren.

De opdrachtomschrijving in deze niet-openbare aanbesteding betreft het leveren van laadpalen en de opdracht bestaat onder meer uit de volgende eisen:
1. De levering van AC EV laadpalen voor het elektrisch laden van RDW gekeurde voertuigen volgens PvE en specificaties.
2. SNBV eist dat de uitgevraagde EV laadpalen kunnen verbinden met haar eigen CPO backoffice applicatie via gestandaardiseerde communicatieprotocollen, zoals omgeschreven in het Programma van Eisen (PvE).
3. Grote projecten vanaf ongeveer 20 laadpalen zullen via een mini competitie gegund worden, kleine projecten zullen rechtstreeks gegund worden aan de gegadigde die eindigt op nummer één in de gunningsfase.
4. Derdelijns curatief onderhoud (storingen) in samenspraak met één van onze vijf maincontractors en onder begeleiding van, of op aansturing van, twee meldcentrales op Schiphol,
5. Laadpalen die slimme laadprofielen kunnen ontvangen en verwerken vanuit CPO backoffice applicatie zodat die het mogelijk maakt efficiënt en effectief met beschikbare vermogens om te gaan.
6. Opdrachtnemer verstrekt een garantie van twee jaar en zal gedurende deze garantietermijn te allen tijde ervoor zorgen dat een defecte laadpaal voor haar rekeningen vervangen wordt door een identiek model.
7. Verzorgen van training met betrekking tot storingen en optioneel vervanging van modules in een laadpaal.

SNBV verwacht richting 2030 te groeien van circa 400 laadpunten, naar 4.000 tot 10.000 laadpunten. Deze aanbesteding betreft de toelevering van de laadpalen, welke in kleinere projecten gedurende de looptijd van het contract zullen worden uitgevraagd. Opdrachtgever heeft de intentie om twee marktpartijen te contracteren door middel van raamovereenkomsten voor het leveren van de producten en gerelateerde diensten. Daarnaast zal er een wachtkamer overeenkomst gesloten worden met de partij die op de derde plaats eindigt in de gunningsfase.
De af te sluiten overeenkomst heeft een looptijd van vier jaar en gaat in beginsel in direct na gunning. Naast de initiële looptijd voorziet de overeenkomst in de mogelijkheid de overeenkomst optioneel te verlengen met vier maal een periode van één jaar.
De opdracht wordt gegund op basis van het gunningscriterium ‘beste prijs-kwaliteitsverhouding’ (BPKV).

Bron: Tenderned zaterdag 25 december 2021 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/248112

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *