Elf nieuwe tankautospuiten voor Gelderland-Zuid

De Brandweer van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid heeft 11 nieuwe tankautospuiten (TS, is een type voertuig/pompwagen dat de brandweer normaal gesproken inzet als basisvoertuig.) gekocht. De voertuigen zijn in Oostenrijk gemaakt door de firma Rosenbauer en geïmporteerd door Dutch Rescue Vehicles, DRV uit Hoogeveen. De wagens zijn voorzien van technische innovaties waaronder en dompelpompapplicatie maar ook een uitrusting voor bij verdrinkingen en andere vormen van oppervlaktewaterredding.

De andere nieuwe tankautospuiten zijn voor de posten in Opheusden, Beneden-Leeuwen, Kesteren, Ochten, Beusichem, Neerijnen-Oost, Lienden, Buren en Dodewaard. Twee van de voertuigen worden gepresenteerd op zaterdag 14 april bij de Thornse molen in Persingen. Deze zijn voor brandweerpost Millingen aan de Rijn en brandweerpost Ubbergen.

Ook in 2013 hield de veiligheidsregio een aanbesteding voor tankautospuiten, toen zijn er 4 aangeschaft. De veiligheidsregio van het naburige IJsselland schafte eind 2017 23 tankautospuiten aan. Die aanschaf werd binnengehaald door de firma Rosenbauer en importeur DRV.

Dutch Rescue Vehicles (DRV) heeft voor de komende jaren voor 85 miljoen euro aan opdrachten binnengehaald. DRV importeert en bouwt brandweerauto’s voor korpsen in heel Nederland. Daardoor is er voor zeker de komende vijf jaar werk voor 40 werknemers.  DRV is nu vooral aan de slag met de import van brandweerauto’s en deze aan te passen aan de Nederlandse eisen.

De laatste compleet eigengemaakte brandweerauto’s in serieproductie zijn bijna verleden tijd. DRV bouwt nog wel alle bijzondere wagens, waar er maar één van besteld wordt: denk aan speciale slangenwagens, containerauto’s of waterongevallenwagens.

Bron: De Groesbeek/DRV 6 april

Zie:

 http://www.degroesbeek.nl/regionaal-nieuws/90380/nieuwe-tankautospuit-voor-brandweerposten-millingen-aan-de-rijn-en-ubbergen/

http://www.regio024.nl/nieuws/berg-en-dal/107-redactie/32809-nieuwe-tankautospuit-voor-brandweerposten-millingen-aan-de-rijn-en-ubbergen

Brandweer IJsselland koopt 23 nieuwe tankautospuiten

redactie Auteur

Geef een reactie