Eindhoven houdt binnenkort aanbesteding fietsflat – Aanbestedingsnieuws

Eindhoven houdt binnenkort aanbesteding fietsflat

In het eerste kwartaal van 2018 start de aanbesteding voor de ‘fietsflat’ aanbesteden. Met 3 bouwlagen en plek voor 5000 fietsen moet daarmee het probleem rond fietsparkeren aan de noordzijde van het station uiterlijk begin 2020 opgelost zijn.

Amsterdam was de eerste gemeente met een fietsflat. In Utrecht is de gemeente aan de slag gegaan met de grootste fietsflat, met plek voor 12.500 fietsen. Op de korte termijn worden meer fietsenrekken bij geplaatst.  Het gaat om extra rekken voor zo’n 280  fietsen aan de centrumkant en ongeveer 80 aan de noordkant van het station.

“Deze maatregelen moeten de soms chaotische situatie door gebrek aan stallingsruimte en door fout en hinderlijk geparkeerde fietsen verbeteren.”, zo laat een woordvoerder van de Gemeente Eindhoven weten.  De nieuwe fietsvoorziening is bewaakt en de eerste 24 uur gratis. Er komen verder voorzieningen als: oplaadplekken voor elektrische fietsen en een verwijssysteem naar vrije plekken. De gemeente wil in de stalling ook speciale zones voor ‘buitenmodel’ fietsen, zoals bakfietsen en fietsen met kratjes.

Aan de andere -centrumkant- van het station van Eindhoven is bovendien een ondergrondse fietsenstalling gepland voor circa 5000 fietsen. Deze fietsenstalling komt onder het huidige stationsplein, onder het plantsoen en sluit aan op de fietsenstalling van station Eindhoven. Deze fietsenstalling moet aansluiten op ontwikkelingen van Amvest voor Stationsplein Zuid. Die bouwt met District E 3 woontorens voor studenten op de plek waar nu de VVV staat.

Bron Eindhoven, 14 november 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *