EFiber en Spitters leggen glasvezelnetwerk aan in Roerdalen – Aanbestedingsnieuws

EFiber en Spitters leggen glasvezelnetwerk aan in Roerdalen

De aanleg van het glasvezelnetwerk in Roerdalen (fusiegemeente van Vlodrop, Montfort, onder Roermond) is van start gegaan. Het glasvezelnetwerk wordt gerealiseerd door aannemer Spitters, in opdracht van E-Fiber. Straks kan de hele gemeente Roerdalen genieten van het allersnelste en meest stabiele internet van Nederland.

©Efiber 2021

In Roerdalen legt E-Fiber een openbaar, voor elke provider toegankelijk, glasvezelnetwerk aan. Aannemer Spitters voert, in opdracht van E-Fiber, de graafwerkzaamheden uit. De gemeente Roerdalen wordt verdeeld in zes gebieden. Bekijk hier het kaartje met de verdeling van de gebieden. De werkzaamheden starten in Melick. Vanaf oktober 2021 zal worden gestart in Herkenbosch.

Bekijk hier de planning per gebied.

De glasvezelkabels worden aangelegd in de gehele gemeente Roerdalen. Bij het afsluiten van een abonnement bij één van de deelnemende providers op het E­-Fiber netwerk, zijn er géén kosten voor het gebruik van de glasvezelaansluiting (we noemen dit de vastrechtvergoeding). Later meedoen? Dat kan natuurlijk ook, maar dan brengen we wel minimaal €450,­ in rekening. Dit betreft de eenmalige afkoop van de vastrechtvergoeding.

Bron: Efiber, 22 juli 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *