Een goede start voor de beginnende hardloper – Aanbestedingsnieuws

Een goede start voor de beginnende hardloper

Foto: pixabay.com

Hardlopen is de meest populaire individuele buitensport in Nederland. Volgens het RIVM liep in 2021 circa 10% van de volwassen Nederlanders regelmatig hard. Het is óók de sport met de meeste uitval, vooral in het eerste jaar van de hardlooptraining.

Hardlopen is zelfs de oorzaak van 21% van alle sportblessures. Veel startende hardlopers denken dat rennen makkelijk is; je trekt je schoenen aan en rent een rondje. Mede hierdoor is hardlopen ook zo’n populaire en laagdrempelige manier om te (beginnen met) sporten. Juist door het laagdrempelige karakter van hardlopen is de diversiteit van de doelgroep erg groot met zeer uiteenlopende karakteristieken wat betreft fitheid, BMI, leeftijd en sportervaring.

Een groot deel van de zelfstandige beginnende hardlopers is zich niet bewust van het belang van een gedoseerde training. Ze weten ook niet goed om te gaan met de eerste pijnklachten. Hierin schuilt het risico op uitval. Bewust worden van het belang van goede hardlooptraining – én adequate hulp bij de start hiervan is voor deze doelgroep belangrijk om uitval & blessures tegen te gaan.

Heeft u de oplossing om beginnende hardlopers bewust te maken van het belang van een goede hardlooptraining en uitval tegen te gaan? Dan ontvangen we graag  een  inschrijving!

Informatiebijeenkomst

Op dinsdag 12 september 2023 om 9:30 uur organiseert Sportinnovator een online informatiebijeenkomst voor deze challenge.

Sportinnovator  is op zoek zoek naar oplossingen van startups, scale-ups en mkb die uitval bij de beginnende hardloper tegengaan door bewustwording van het belang van een goede hardlooptraining en hulp bij (de start van) een goede training.  Er is al veel hulp bij hardlopen beschikbaar, maar vaak onvoldoende op maat voor hardlopers die willen starten met trainen. Beginnende zelfstandige hardlopers moeten echter eerst bewust worden van het belang van een goede hardlooptraining. De groep met het meeste risico om uit te vallen is onbewust onbekwaam en laat zich niet makkelijk bereiken en/of overtuigen. Deels zal de oplossing moeten bijdragen aan het vergroten van het bewustzijn van de hardloper dat adequate kennis en vaardigheden van belang zijn. Deels draagt de oplossing bij aan een goede oplossing die helpt om gedoseerd te trainen en eerste klachten helpt reguleren.

  • Voor deze challenge is een budget van € 210.000,- beschikbaar met een maximaal bedrag van € 70.000,- per project exclusief BTW.
  • De beste inzendingen krijgen een ontwikkelbudget om een innovatief concept of minimal viable product te ontwikkelen dat in de praktijk wordt getest.
  • Daarnaast kunnen de winnaars gebruikmaken van de ondersteuning van Sportinnovator en Veiligheid.nl.

Bij inschrijving moet je naast een pitch/offerte ook het Uniform Europees Aanbestedingsformulier (UEA) invullen. Verder moet je als je wint, bij opdrachtverstrekking, een aantal formele documenten aanleveren:

  • Uittreksel KvK
  • Verklaring nakomen fiscale verplichtingen
  • Gedragsverklaring Aanbesteden
  • Bedrijfs- of beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Bron: Tenderned woensdag 30 augustus 2023 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/308525

Aanbestedingsnieuws 8e jaargang editie 31 augustus 2023

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *