E-zorg van KPN bespaart dialysepatiënten reis naar ziekenhuis – Aanbestedingsnieuws

E-zorg van KPN bespaart dialysepatiënten reis naar ziekenhuis

Het Flevoziekenhuis ging op zoek naar mogelijkheden voor thuisdialyse, met volledige ondersteuning van een verpleegkundige en realtime monitoring vanuit het ziekenhuis. Met een aansluiting op het E-Zorg netwerk van KPN kan het Flevoziekenhuis de patiënten nu ook thuis dialyseren.  Arts en verpleegkundige kunnen tijdens de thuisbehandeling online meekijken en zo nodig actie ondernemen.

Bron afbeelding: https://www.youtube.com/watch?time_continue=27&v=Wgm6PhFwUB4

Het E-Zorg netwerk is een besloten netwerkomgeving, fysiek gescheiden van het openbare internet. Zo kunnen zorgverleners onderling en met patiënten op een veilige en betrouwbare manier met elkaar communiceren. Dit levert patiënten tijd en rust op: in plaats van vier dagen per week hoeven zij nog maar één keer per maand naar het ziekenhuis.

Nefroloog Koen de Blok geeft aan dat het communicatiesysteem in een pilot is ontwikkeld tussen artsen en KPN. “Ons voltallige dialyseteam was ervan overtuigd dat thuisdialyse een enorme verbetering zou zijn voor de kwaliteit van leven van de patiënt. We zijn begonnen met een kleine pilot en hebben deze uitgerold.”

Dialyse is een behandeling die patiënten in leven houdt als hun nieren nauwelijks meer werken. Patiënten ervaren dialyse in het ziekenhuis vaak als een belastend proces , waarbij ze drie à vier dagen per week in het ziekenhuis moeten zijn. Het Flevoziekenhuis ging op zoek naar mogelijkheden voor thuisdialyse, met volledige ondersteuning van een verpleegkundige en real-time monitoring vanuit het ziekenhuis. Connectiviteit via het E-zorg netwerk van KPN maakt dat mogelijk.

Door deze realtime connectie met het Flevoziekenhuis kunnen arts en verpleging direct online meekijken. Het dialyse-apparaat meet de bloedwaarde en het ziekenhuis monitort de actuele status van een patiënt online. ‘KPN is onze partner bij nierdialyse thuis en maakt de verbinding met de patiënt thuis mogelijk. De patiënten worden vanuit huis met het ziekenhuis verbonden via het E-Zorg netwerk.

Bron: KPN, 16 februari 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *