Dynamisch sociaal domein inkopen in Lansingerland – Aanbestedingsnieuws
KlussenKlussen

Dynamisch sociaal domein inkopen in Lansingerland

De gemeente Lansingerland koppelt de inkoop in het sociaal domein aan het gemeentelijk beleid met behulp van het dynamisch inkoopmodel. Langsingerland concretiseert beleidskeuzes, bijvoorbeeld bij beschermd wonen of huishoudelijke hulp, in een aantal criteria zoals de gewenste keuzevrijheid, de gevraagde professionaliteit en innovatie, maar ook de omvang van de administratieve lasten.

Marleen Tielen, beleidsadviseur sociaal domein: ‘Het is een flexibel model, waarbij we per dienst een andere afweging maken, omdat elke dienst weer anders is. Iedere keer wanneer een contract afloopt of wanneer een nieuwe dienst moet worden ingekocht, gebruiken we dit model om de juiste inkoopvorm te selecteren’.

Via de VNG geeft de gemeente daarover tijdens de workshop ‘Leernetwerk Inkoop sociaal domein’ meer informatie. De workshop is op donderdag 21 september in Zwolle.

Workshop

Meer weten over hoe Lansingerland werkt met het dynamisch inkoopmodel? Of over de aanpak in de gemeenten Zwolle en Utrecht ? Schrijf dan in voor de workshop ‘Leernetwerk Inkoop sociaal domein’ op 21 september. Er is een vervolgbijeenkomst op donderdag 30 november in Groningen.

Bron: VNG, 31 augustus 2017

Zie ook: http://www.asd-lansingerland.nl/

en de beleidsregels van Lansingerland en het bijbehorende beleidsplan, dat een aanbestedingsfilosofisch onderscheid maakt tussen de “leefwereld” en de “systeemwereld” en een standaard bepaalt: de Lansingerlandse standaard en een toelichting van de Christenunie in Lansingerland, die zeer lovend is over de gekozen aanpak.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *