Dura Vermeer stort Windmolenfundaties – Aanbestedingsnieuws

Dura Vermeer stort Windmolenfundaties

Maandag 19 juli vond de laatste betonstort van in totaal 91 windmolenfundaties voor Windpark Zeewolde, Eneco en Pure Energie in Zeewolde plaats. Dat is drie maanden eerder dan gepland. Windpark Zeewolde word gebouwd door Windpark Zeewolde B.V,  een samenwerking van meer dan 200 boeren, bewoners en ondernemers uit het buitengebied van Zeewolde.  Nu staan daar nog 221 alleenstaande windturbines. Straks vervangen 91 grotere windturbines deze bestaande windturbines.

In slechts acht maanden tijd heeft Windcombinatie Dura Vermeer-GMB 91 windmolenfundaties gerealiseerd. In totaal is voor 91 fundaties ruim 5.000 ton wapening en ruim 42.500 m3 beton verwerkt. Tijdens de piek van de bouw van de fundaties vonden wekelijks tien betonstorts plaats, dat komt neer op vijf complete fundaties per week.

©DuraVermeer, 2021

Windcombinatie Dura Vermeer-GMB heeft voor 91 windmolens de fundaties inclusief parkwegen, kraanopstelplaatsen en de parkbekabeling in Zeewolde gerealiseerd. Dit gebeurt in opdracht van drie verschillende opdrachtgevers: Voor Windpark Zeewolde 83 nieuwe windmolens, in opdracht van Eneco vier en voor Pure Energie ook vier stuks.

‘Dit is een topprestatie met het hele team, inclusief de betrokken leveranciers en onderaannemers. Tijdens de piekmomenten hebben we veel gevraagd en maximaal gebruik gemaakt van de beschikbare capaciteit. Met elkaar hebben we ervoor gezorgd dat de treintjes op alle bouwstromen als een geoliede machine liepen.’Mark Maatman, hoofduitvoerder

Met de komst van Windpark Zeewolde wordt er 2,5 keer meer groene stroom opgewekt dan met de huidige molens in het gebied, tot minimaal het jaar 2045. De huidige molens leveren samen zo’n 354.000 MWh op jaarbasis. Door Windpark Zeewolde zal dit toenemen tot 850.000 MWh. Hiermee kunnen ruim 280.000 huishoudens van groene stroom worden voorzien. In dit gebied van meer dan 300 vierkante kilometer is meer dan 90% van de boeren, bewoners en ondernemers al aandeelhouder. Samen vormen zij het grootste boeren/burgerwindcollectief van Europa.

‘Het maakt mij trots dat we ook nog eens ruim drie maanden eerder dan gepland de laatste stort hebben gerealiseerd en dat het gelukt is om met iedereen in een recordtempo het werk af te ronden.’Benjamin van Kooten, uitvoerder

Bron: Dura Vermeer / Windpark Zeewolde, 20 juli 2021

 

https://www.duravermeer.nl/infrastructuur/nieuws/laatste-betonstort-windmolens-zeewolde/ 

 

Waarom dit windpark?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *