Dura Vermeer bouwt Vlootschouwer in Maassluis – Aanbestedingsnieuws
KlussenKlussen

Dura Vermeer bouwt Vlootschouwer in Maassluis

De Vlootschouwer is gelegen aan de Vloot, op de oude locatie van Het Albeda college. Dura Vermeer Bouw Zuid West BV voert de bouwwerkzaamheden uit. Op 9 september 2021 is de bouw van De Vlootschouwer in Maassluis officieel gestart. Het nieuwbouwplan bestaat uit 70 appartementen voor senioren, een polikliniek en apotheek. Met het hijsen van hun vlaggen, gaven de gemeente Maassluis, Maasdelta Groep, Facilitaire Stichting Gezondheidszorg (FSG), Franciscus Gasthuis & Vlietland en Dura Vermeer Bouw Zuid West BV het startsein.

©DuraVermeer 2021

De Vlootschouwer is een woongebouw van elf bouwlagen (tien verdiepingen). Hierin komen zeventig betaalbare huurappartementen van Maasdelta voor senioren. De FSG is eigenaar van de ruimtes op de begane grond en verhuurt deze aan de partijen die daar zorg gaan leveren, waaronder Franciscus Gasthuis & Vlietland en de Apotheek Furieade. Beide partijen zijn nu nog gehuisvest in het Gezondheidsgebouw Maassluis.

Vanuit de nieuwe polikliniek biedt Franciscus Maassluis medische zorg en diagnostiek aan alle inwoners van Maassluis en omgeving. Met de verhuizing naar een nieuw gebouw, blijft een waardevol onderdeel van de gezondheidsvoorzieningen voor de stad behouden. Naast de zorgactiviteiten van Franciscus en de Apotheek Furieade, is er nog ruimte vrij voor een huisarts of andere zorgverlener.

Het woongebouw wordt gasloos en energiezuinig uitgevoerd, met een WKO installatie (Warmte Koude Opslag) met bodembronnen, vloerverwarming en -koeling, gebalanceerde ventilatie met warmte terugwinning en triple glas. In het kader van klimaat adaptief bouwen worden er ‘groene daken’ gerealiseerd. Deze daken krijgen mossedum beplanting en hebben een bergend vermogen. Dit betekent dat de eerste regen door het groen wordt opgevangen. Als er erg veel regen valt, wordt het overtollige water afgevoerd naar de schoonwaterriolering. Het waterbergingssysteem, dat onder een groot deel van de parkeerplaatsen wordt aangebracht, werkt volgens hetzelfde principe.

Bron: Dura Vermeer, 10 september 2021,

Zie ook:

http://www.maasdelta.nl/devlootschouwer

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *