Dual Inventive wint innovatieve order voor wisselverwarming sensoren – Aanbestedingsnieuws

Dual Inventive wint innovatieve order voor wisselverwarming sensoren

Dual Inventive, een holding die voor 50% in handen is van Strukton, heeft een aanbesteding gewonnen om 2.000 Internet of Things-sensoren te leveren aan ProRail, gewonnen. De spoorbeheerder gaat de sensoriek nog dit jaar landelijk uitrollen om hiermee onder meer wisselverwarmingssystemen te monitoren.

De sensor meet de warmte/koude van de wissels en geeft dat bij de overschrijding van een grenswaarde door per sms aan de onderhoudsmonteur. Wisselverwarming zorgt er in de winter voor dat sneeuw of stukken ijs het wissel niet kunnen blokkeren. Dit voorkomt verstoringen van het treinverkeer. De sensoren kunnen bovendien optioneel worden geladen met zonnepanelen. 

 Dual Inventive telt 21 medewerkers en heeft een omzet van 4,5 miljoen euro.  Het is een jong bedrijf dat innovatieve technologische producten ontwikkelt en produceert die het werken aan de railinfrastructuur veiliger en efficiënter maken, de spoorcapaciteit voor vervoerders maximaliseren en de betrouwbaarheid van de railinfrastructuur verbeteren.
Op 17 augustus schreef Prorail een marktconsultatie uit voor de opdracht. Deze marktconsultatie “richt zich op de dataloggers.” Die marktconsultatie liep volgens TenderNed net 8 september af. Op 28 september verscheen vervolgens het persbericht over de gewonnen opdracht.
Volgens het memo dat met de marktconsultatie gepubliceerd is, worden de installaties van de temperatuursensoren eind 2017 nog opgeleverd. Voor de dataloggers van wisselstoringen zal dat pas in 2018 zijn. De maximale termijn voor een mantelovereenkomst is 8 jaar, zo meldt de marktconsultatie. Het projectteam is bezig met procurement om dit te verlengen.
Bron: Dual Inventive /ProRail/TenderNed, 28 september 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *