DP6 wint aanbesteding ontwerpopdracht Radboud Universiteit – Aanbestedingsnieuws

DP6 wint aanbesteding ontwerpopdracht Radboud Universiteit

De Radboud Universiteit in Nijmegen heeft Team DP6 geselecteerd voor de renovatie en uitbreiding van het Spinozagebouw, waarin de Faculteit der Letteren en de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen hun intrek gaan nemen. Dat maakten Vox, het studentenblad van de Radboud Universiteit en DP6 bekend.

Het ontwerpteam bestaat naast DP6 uit Nelissen ingenieursbureau, Van Rossum Raadgevende Ingenieurs en Zenber Architecten.

Op woensdag 30 augustus 2023 tekenden Agnes Muskens, vicevoorzitter van het college van bestuur van de Radboud Universiteit, en Dick de Gunst, architect-directeur van DP6 architectuurstudio de opdrachtovereenkomst.
 plan
Het uit de jaren ’70 stammende Spinozagebouw wordt de komende jaren uitgebouwd tot een moderne werk- en studieomgeving die past bij de faculteiten en die voldoet aan de hoge duurzaamheidsambitie. De Radboud Universiteit streeft naar een maximaal circulair en energiepositief gebouw.
Het brutalistische karakter van de hoogbouw is beeldbepalend in de stedenbouwkundige samenhang en wordt dan ook behouden. De duurzame uitbreiding zal het gebouw verbinden met de rest van de campus en voorziet tegelijk in de gewenste flexibiliteit van de faculteiten.

De universiteit laat weten dat Team DP6 is geselecteerd vanwege expertise, innovatieve ontwerpaanpak en duurzame oplossingen.

https://www.voxweb.nl/kort-nieuws/delfts-architectuurbureau-wint-aanbesteding-voor-nieuwbouw-geesteswetenschappen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *