Doorfietsroute Amersfoort-Hilversum – Aanbestedingsnieuws

Doorfietsroute Amersfoort-Hilversum

Amsterdamseweg Amersfoort. Foto: Google Streetview

Op 17 januari 2017 heeft de gemeenteraad van Amersfoort ingestemd met het Uitvoeringsplan Fietsplan 2017-2020. Het project is inmiddels uitgewerkt in een definitief ontwerp en heeft als doelstelling om 2-richtingen fietsverkeer aan beide zijden van de Amsterdamseweg mogelijk te maken.
Daarnaast hebben provincie Utrecht en gemeenten Baarn, Soest, Hilversum en Amersfoort in december 2020 een intentieovereenkomst gesloten over de realisatie van een doorfietsroute [DFR]. Het 19 km lange traject begint ter hoogte van het fietspad Puntenburgerlaan kruising Geldersestraat in Amersfoort en eindigt in het oosten van Hilversum ter hoogte van het HOV traject. Onder regie van Provincie Utrecht is in 2021 een variantenstudie uitgevoerd. Dat heeft geleid tot een voorkeurstracé. Het Amersfoortse deel begint ter hoogte van het fietspad Puntenburgerlaan kruising Geldersestraat en loopt door tot en met de Birkt op het industrieterrein de Isselt. In Soest sluit het Amersfoortse deel aan op de A.P. Hilhorstweg. Tevens verbindt de Industrieweg de DFR Amersfoort- Bunschoten met de DFR Amersfoort – Hilversum. Van de huidige parallelweg aan de noordkant van de Amsterdamseweg wordt een fietsstraat gemaakt.

De gemeente wil een aannemingsovereenkomst aangaan o.b.v. UAV 2012, die start op 1 oktober 2024. De uiterste datum van oplevering is 1 augustus 2026. Deze aanbesteding vindt plaats door middel van de Nationaal openbare aanbesteding. De gunning van de opdracht zal plaatsvinden op basis van de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

De gemeente geeft een toelichting op het project via MS Teams op 18 juli 2024, om 13.00 uur. Gegadigden die hieraan willen deelnemen, moeten dit uiterlijk 17 juli melden via een bericht in Tenderned, onder vermelding van bedrijfsnaam en emailadres voor de uitnodiging. Naar dat emailadres wordt een uitnodiging gestuurd met daarin een link voor het inloggen (MS Teams).

Bron: Tenderned woensdag 10 juli 2024 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/342880

Aanbestedingsnieuws 9e jaargang editie 11 juli 2024

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *