Design & Build opdracht voor ontwikkeling Gasthoes Horst aan de Maas – Aanbestedingsnieuws

Design & Build opdracht voor ontwikkeling Gasthoes Horst aan de Maas

De gemeente Horst aan de Maas gaat met een Design and Build-methode het sociaal cultureel centrum ’t Gasthoês vernieuwen, voor creatieve en innovatie oplossingen. Het gasthoês is een cultureel centrum, maar het moet worden gerenoveerd tot een “modern, multifunctioneel en duurzaam gebouw”.

De lokale pers bericht dat er een krediet voor verstrekt moet worden vanuit de gemeenteraad voor 12, 5 miljoen euro en dat wordt gezocht naar een ondernemer die een vernieuwingsplan komt presenteren.

Bron: Horst aan de Maamodern, multifunctioneel en duurzaam gebouw”.  

De concrete uitwerking van het contract moet een dialoog worden met de mogelijke bouwpartijen voor deze klus op basis van de vastgestelde kwaliteitseisen en budgetten.  De bouw wordt begeleid door een bouwteam waarin ook de toekomstige gebruikers (de kopgroep) van het vernieuwde Gasthoês zitting hebben.

Het voordeel van deze procedure is volgens de gemeente dat er een “gezamenlijke verantwoordelijkheid ontstaat” voor het bouwplan van het nieuwe Gasthoês en dat geïnteresseerde bouwpartijen geprikkeld worden om creatieve en innoverende oplossingen te bedenken.

De gebiedsontwikkeling rond ’t Gasthoês houdt ondermeer in: de aanleg van een plein tussen ’t Gasthoês en de Mèrthal, de aansluiting van Hof te Berkel op het centrum en de aanleg van groen.  Ook Wonen Limburg is bezig met ontwikkelingen in het plangebied rond ’t Gasthoês en wil graag samen met de gemeente optrekken.

Daarbij begint de tijd, aldus de gemeente, te dringen, omdat het voormalige Berkele Heem leeg staat en verbouwd wordt tot 43 appartementen voor diverse doelgroepen. Bewoners zijn ertegen, er is volgens hen geen behoefte aan woningen, behalve voor arbeidsmigranten voor de champignonteelt. Zij pleitten er al twee jaar voor dat als er al woningen gebouwd worden, dat dat naar behoefte gebeurt, op de open plekken in Horst en niet rondom het Gasthoes.

Op TenderNed vond de redactie van AN dd. 6 maart 2017 nog geen aanbesteding. Wel waren er openstaande opdrachten van de gemeente voor onder meer de ontwikkeling van een zwembad en de aanschaf van vier veerponten.

Zie:

Aanbestedingsplicht en gebiedsontwikkeling

waar ligt de grens van de aanbestedingsplicht bij gebiedsontwikkeling?

PIANOo over Müller en Auroux/Roanne 

En over de ontwikkelingen in Horst aan de Maas:

https://www.horstaandemaas.nl/Actueel/nieuwsberichten_horst_aan_de_maas/November/Unieke_kans_voor_t_Gastho_s

https://tenderned.nl/tenderned-web/aankondiging/overzicht/aankondigingenplatform/cid/1325928

http://www.hallohorstaandemaas.nl/Aanbouw-Gasthoes-waarschijnlijk-2016231218

Zie ook:

December 2016

https://horstaandemaas.raadsinformatie.nl/vergadering/364838

https://horstaandemaas.raadsinformatie.nl/document/2925429/1#search=%22gasthoes%22

Behandeling in Februari 2016

https://horstaandemaas.raadsinformatie.nl/document/2925283/1/04b_RIB_16__011_Gasthoes_

https://horstaandemaas.raadsinformatie.nl/vergadering/226863

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *