Den Helder biedt hub restwarmte voor duurzame energie – Aanbestedingsnieuws

Den Helder biedt hub restwarmte voor duurzame energie

Den Helder brengt 7 partijen samen voor het benutten van restwarmte. In Den Helder is lokaal veel warmte beschikbaar. Deze warmte is afkomstig van diverse warmtebronnen in Den Helder (installaties en machines in de industrie). Door deze lokaal beschikbare warmte te gebruiken voor het verwarmen van huishoudens en bedrijven wordt warmte benut die anders letterlijk verloren gaat.

©Restwarmte Noord-Holland, Alkmaar

De Koninklijke Marine heeft al een warmtenet op het eigen terrein. Maar er zijn meer organisaties in Den Helder die wellicht warmte kunnen leveren, zoals het Hoogheemraadschap en NAM. Grote warmtevragers zijn er ook, zoals de Woningstichting, bedrijventerreinen en Willemsoord. De warmtevoorziening is verantwoordelijk voor 38% van het energiegebruik in Nederland. Door lokaal vraag en aanbod te verbinden kan het gebruik van gas worden vermeden en een aanzienlijke milieuwinst worden gerealiseerd.

Een duurzaam warmtenet draagt namelijk bij aan een forse CO₂-reductie”, zegt wethouder Odd Wagner van Den Helder. De komende maanden worden vooral gebruikt om alle mogelijkheden te onderzoeken en de haalbaarheid te toetsen.

Partners in het warmtenet zijn: HVC, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Koninklijke Marine, NAM, Port of Den Helder, Willemsoord bv, Woningstichting Den Helder

Bron: Den Helder, 15 maart 2017

Zie ook:

https://www.trouw.nl/home/warmtenet-laatste-stuiptrekking-van-energiereuzen-~a28e6f2c/

1 thought on “Den Helder biedt hub restwarmte voor duurzame energie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *