Den Haag plaatst sensoren voor controle afvalcontainers – Aanbestedingsnieuws
KlussenKlussen

Den Haag plaatst sensoren voor controle afvalcontainers

Den Haag heeft in stadsdeel Scheveningen elektronische sensoren geplaatst, die moeten aangeven wanneer een container geleegd moet worden. De sensor ziet wanneer een container bijna vol is en geeft dit door aan Haagse Milieu Services (HMS). HMS weet zo precies welke containers zij moet leegmaken.

Sinds juli 2021 gebruikt de gemeente deze sensoren in Scheveningen. In plaats van vaste ophaalroutes op vaste dagen, rijdt HMS alleen nog als dat nodig is. Containers die snel vol zijn, worden vaker leeggemaakt. En containers die minder snel vol zijn, juist minder vaak. Dat voorkomt volle containers zoveel mogelijk. En HMS hoeft dan ook geen onnodige ritten meer te maken met de vuilniswagen.

Vaak staat er meer dan 1 container op een bepaalde plek. Het systeem meet dan hoe vol alle containers zijn op die plek. Zodra ze bijna vol zijn, plant HMS al die containers tegelijk in om ze leeg te maken. Als 1 container vol zit, is het de bedoeling dat bewoners de container gebruiken die ernaast staat. Zo worden ze allemaal gebruikt.

In de zomermaanden controleert HMS de containers vaker. Als de containers stinken, worden ze eerder geleegd.

Het idee van de sensoren is niet helemaal nieuw. In 2017 werden zulke sensoren ook in Rotterdamse containers geplaatst. Leverancier Greentrash levert de sensoren voor €275,-  De Sensor Fill heeft een bereik van 0 tot 4 meter en heeft een geschatte duur van 5 tot 10 jaar en kan ook met bijbehorende software worden geleverd. Zie verder over de haagse afvalcontainers:

https://haagsehanden.nl/slim-sensoren-in-afvalcontainers-8d267d9d0a91

https://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/nieuws/scheveningen-heeft-slimme-sensoren-in-restafvalcontainers.htm

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *