Definitieve gunning Zuidasdok is startpunt nieuw station Amsterdam Zuid – Aanbestedingsnieuws
MobileMobile

Definitieve gunning Zuidasdok is startpunt nieuw station Amsterdam Zuid

Op dinsdag 21 februari is de opdracht voor het ontwerp en de realisatie van Zuidasdok definitief gegund aan ZuidPlus, de combinatie van Fluor, Heijmans en Hochtief. Minister Schultz van Haegen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu gaf het startschot voor deze “forse impuls aan de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad”.

Bron: ProRail

ZuidPlus heeft de aanbesteding gewonnen vanwege hun omgevingsgerichte aanpak, die ervoor zorgt dat de Zuidas bereikbaar blijft tijdens de bouw. Met slimme bouwlogistiek en geluidsarme bouwmethodes krijgt station Amsterdam Zuid een hoogwaardig OV-knooppunt. De stationspassage onder de sporen (de Minervapassage) wordt bijna twee keer zo breed en er komt een tweede passage bij: de Brittenpassage. Ook de trein- en metroperrons worden breder, krijgen meer trappen en nieuwe perronkappen.

De daadwerkelijke bouw van Zuidasdok begint in 2019. In de komende periode worden voorontwerp, aanpak en planning verder uitgewerkt. Zuidasdok is gereed in 2028 en is een gezamenlijk project van de gemeente Amsterdam, Rijkswaterstaat en ProRail. Zuidasdok vertegenwoordigt een waarde van 990 miljoen euro.

Bron: Prorail, 21 februari 2017

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *