Defensie koopt nieuwe laarzen bij Groenendijk Bedrijfskleding – Aanbestedingsnieuws
KlussenKlussen

Defensie koopt nieuwe laarzen bij Groenendijk Bedrijfskleding

Militairen van 43 Gemechaniseerde Brigade in Havelte hebben deze week een primeur: het inmeten en passen van de nieuwe gevechtslaarzen. Daar komt onder meer een 3D-voetscanner aan te pas.

©defensie 2021

Na het inmeten in de mobiele trailer van de firma Groenendijk Bedrijfskleding BV kunnen de militairen verschillende merken gevechtslaarzen uitproberen. Daarvoor is een proefparcours uitgezet. De individuele voorkeur wordt vastgelegd.

De nieuwe laarzen moeten zowel bij de voet als de werkzaamheden passen. Het zogenoemde Keuzeconcept Gevechtslaarzen biedt militairen dan ook de mogelijkheid binnen verschillende categorieën te kiezen uit diverse merken. De categorieën zijn gebaseerd op gebruiksprofielen. De krijgsmachtdelen bepalen voor elke categorie waar het pakket voor de militair uit bestaat. Dat bevat gevechtslaarzen, sokken en onderhoudsmiddelen.

De levering van de nieuw aangemeten gevechtslaarzen start vanaf begin volgend jaar. Daarvoor moet wel eerst voldoende voorraad worden opgebouwd. Dit om geen ‘nee’ te hoeven verkopen.

Het Keuzeconcept Gevechtslaarzen is een onderdeel van het programma STRONG (Soldier Transformation OnGoing), waarbinnen militairen volledig in het nieuw worden gestoken. Met onder meer helm, uitrusting, laarzen en kleding. Per functie zullen de pakketten verschillen.

Eerder berichtte Defensie over het tijdspad:

Vanaf september 2021 start het aanmeten en passen. De militairen kunnen binnen 8 categorieën kiezen uit 3 merken gevechtslaarzen. Bij de laarzen komen ook sokken en onderhoudsmiddelen. Tot dat moment worden de laarzen van het huidige merk gewoon geleverd. Begin 2022 begint de uitlevering van de gevechtslaarzen aan de 1e militairen.

Meer informatie:

https://www.defensie.nl/onderwerpen/materieel/kleding-en-uitrusting

https://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2021/09/01/passen-nieuwe-gevechtslaarzen-begonnen-video

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *