Datasets Tenderned gepubliceerd: Negometrix opnieuw grootste Tsender – Aanbestedingsnieuws

Datasets Tenderned gepubliceerd: Negometrix opnieuw grootste Tsender

Ieder halfjaar publiceert TenderNed de gegevens uit het aankondigingenplatform als dataset, zodat u ze gemakkelijk kunt gebruiken voor analyses. De dataset van het eerste halfjaar van 2021 is nu beschikbaar.

In het 1e en 2e kwartaal zijn in totaal 10.426 aankondigingen gepubliceerd. Dit zijn er bijna 1.000 meer dan in dezelfde periode in 2020.

Mogelijkheden datasets

Deze eerste dataset van 2021 bevat de gepubliceerde data uit alle aankondigingen die in het eerste halfjaar zijn gepubliceerd op TenderNed. Dit zijn zowel aankondigingen van marktconsultaties, vooraankondigingen, aankondigingen van een opdracht, aankondigingen van een gegunde opdracht (hieronder vallen ook vroegtijdige beëindigingen), wijziging in de opdracht en rectificaties.

Met de datasets kunt u analyses maken van bijvoorbeeld het aantal aanbestedingen per aanbestedende dienst, welk soort procedure het meest gebruikt wordt, of aan welke ondernemingen de opdracht gegund is.

Downloaden

De dataset van het eerste halfjaar van 2021 en eerdere datasets kunt u downloaden op de pagina  Aankondigingen analyseren en downloaden.

Aanbestedingsnieuws heeft aan de hand daarvan een grafiekje gemaakt van de populariteit van Tsenders. Zo kunnen ondernemers inschatten of het lonend is om een abonnement te nemen op een tsender. In totaal zijn er 4888 aanbestedingen via TSenders gepubliceerd, de meeste op Negometrix. Op 10.426 aankondigingen is dat 46,88%.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *