Conservering Prins Clausbrug Utrecht – Aanbestedingsnieuws

Conservering Prins Clausbrug Utrecht

Prins Clausbrug Utrecht. Foto: Google Streetview

De markante Prins Clausbrug is een stalen tuibrug over het Amsterdam-Rijnkanaal binnen de stad Utrecht en is ontworpen door architect Ben van Berkel. De brug is in 2003 opgeleverd. Om de brug duurzaam te onderhouden is het noodzakelijk om groot onderhoud aan de conservering van de brug uit te voeren. Voor de pyloon en de tuien volstaat het om deze te reinigen, de rest van de brug wordt overschilderd. Schades bij de architectonische rondingen van de pyloonvoet (de paperclip) zijn
aanleiding om deze opnieuw op te bouwen nadat de lasnaden zijn bijgewerkt en onderzocht. Daarbij worden ook de onbedoelde nestelplaatsen van duiven duurzaam afgesloten.

De gemeente wil de opdracht gunnen aan één inschrijver. De gemeente gunt de opdracht aan de inschrijver met de economisch meest voordelige inschrijving op basis van de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Voor deze opdracht volgt de gemeente de nationale openbare aanbestedingsprocedure volgens de het Aanbestedingsreglement Werken 2016 (ARW 2016).

De gemeente is op zoek naar een vakkundige aannemer voor de conserveringswerkzaamheden aan de Prins Clausbrug. De samenwerking met deze aannemer moet leiden tot een optimaal projectresultaat. De conserveringswerkzaamheden worden grotendeels uitgevoerd boven het drukbevaren AmsterdamRijnkanaal. Deze werkzaamheden kunnen zorgen voor gevaar en/of hinder voor het scheepvaartverkeer. Voor het bereiken van een optimaal projectresultaat onderkent de gemeente drie belangrijke aspecten: de wijze waarop u het project beheerst, de wijze waarop u zorg draagt voor veilige doorstroming van het
scheepvaartverkeer en de wijze waarop u zorg draagt voor een goede kwaliteit van de uitvoering. In een door de gemeente te beoordelen plan van aanpak beschrijft u uw aanpak met betrekking tot deze aspecten.

De gemeente streeft naar een zo optimaal mogelijk projectresultaat. Om dit te bereiken is een aannemer nodig die in staat is om een optimale balans te vinden tussen enerzijds het leveren van goede kwaliteit en anderzijds voldoende rekening houdt met de veiligheid en continuïteit van het scheepvaartverkeer.

Bron: Tenderned 11 februari 2020 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/219372

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *