Combinatie Sterk wint RWS opdracht brug Gorinchem – Aanbestedingsnieuws

Combinatie Sterk wint RWS opdracht brug Gorinchem

Aankomende weken voert aannemerscombinatie STERK (Swarco en Knook Staal en Machinebouw BV (KSM)) in opdracht van Rijkswaterstaat onderhoud uit aan de Merwedebrug bij Gorinchem. Hiervoor wordt de brug op donderdag 31 augustus van 22:00 uur tot vrijdag 1 september 05:00 uur in beide richtingen afgesloten. Er wordt getest of alle technische installaties van de brug nog goed functioneren.

Hierna voert STERK in acht weekenden onderhoud uit aan de hangkabels van de brug: vier weekenden in september richting Breda en vier in oktober richting Utrecht. Hiervoor is de brug gedeeltelijk afgesloten. De brug blijft open voor (brom)fietsers en voetgangers.

Gorinchem. Foto: © Gemeente Gorinchem

Uit inspectie is gebleken dat verschillende hangkabels waarmee het rijdek aan de boogbrug is bevestigd roestvorming vertonen. Het onderhoud aan de hangkabels stopt het roesten waardoor de brug veilig en beschikbaar blijft tot hij over een aantal jaren vervangen wordt (2029-2031).

De kabels worden niet gewoon geschilderd, maar grotendeels omwikkeld met een speciale beschermlaag (‘cableskin’) om het werk sneller uit te voeren en hinder voor het wegverkeer te beperken. Hierdoor is het mogelijk om te werken vanaf het fietspad en blijft er steeds een rijstrook open. Het is de eerste keer dat deze internationaal bewezen onderhoudsmethode in Nederland wordt toegepast.

Bron: Rijkswaterstaat, 18 augustus 2023

Zie ook:

https://www.rijkswaterstaat.nl/wegen/projectenoverzicht/a27-onderhoud-merwedebrug-gorinchem

https://www.rijkswaterstaat.nl/nieuws/archief/2023/08/a27-verkeershinder-door-werkzaamheden-aan-de-merwedebrug-gorinchem

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *