Column Roelf Houwing waarschuwt verkopers voor Fake BVP – Aanbestedingsnieuws

Column Roelf Houwing waarschuwt verkopers voor Fake BVP

Roelf Houwing, senior bid manager, waarschuwt verkopers voor nep-BVP’s. Dat zijn aanbestedingen volgens de Best Value Procurement methode, die verder niet echt volgens die methode zijn opgesteld. Het is een verkoop-visie waar je inkopers nooit over gaat horen, want volgens alle overheidsinkopers die BVP-aanbestedingen uitschrijven, zijn alle BVP-aanbestedingen altijd echt.

Volgens Houwing gaat de BVP-procedure er cruciaal van uit dat de kennis bij de verkoopkant ligt. Wat is er dan nep? Volgens Houwing zijn dat de extra on-BVP elementen aan een aanbesteding. Aanbestedende diensten voegen dan aan een klassieke aanbesteding een interviewronde en een concretiseringsfase toe. Concretiseringsfase? Dat doet denken aan de BVP-methode van Rijkswaterstaat. Volgens Telgen is dat BVP heel verstandig maar niet rechtmatig.

De Nep-BVP is volgens Houwing een gevaarlijke ontwikkeling waarbij de grenzen van de Aanbestedingswet worden opgezocht. Verkopers kunnen daar alleen adequaat op reageren door niet aan te bieden.

Zie de column op:

https://verkopersonline.nl/artikel/4952/nep-bvp-s-besmetten-het-imago-van-kundige-bvp-inkopers.html

Zie eerder een stukje van Aanbestedingsnieuws over de inkoopmethodiek van Rijkswaterstaat:

Telgen: BVP heel verstandig, maar niet rechtmatig

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *