Circulair onderwijs- en kantoormeubilair en (interieur)advies – Fontys Hogescholen – Aanbestedingsnieuws

Circulair onderwijs- en kantoormeubilair en (interieur)advies – Fontys Hogescholen

Foto: pixabay.com

Op 14 september 2022 loopt het contract voor interieuradvies en het contract voor de levering van meubilair ten einde. Er zijn geen opties meer mogelijk tot verlenging. De contracten dienen derhalve opnieuw te worden aanbesteed.

In de vorige aanbesteding is gekozen voor twee percelen. De aanbesteding in 2016 is onder andere ingezet op de verbetering in kwaliteit aangaande de producten en processen:
1) Productkwaliteit: voortzetten bestaande kwaliteit en uitbreiden her-inzet van gebruikt meubilair
2) Proceskwaliteit:

Dit heeft voor Fontys geresulteerd in een professionele uitstraling en fijne werk/studie-omgeving. Fontys heeft hierdoor ook de beschikking over een ruim pallet aan duurzaam meubilair, op het gebied van levensduur, gebruikte materialen en herbruikbaarheid. Daarnaast heeft Dienst H&F samen met beide leveranciers continu gewerkt aan verduurzaming.  Mede hierdoor zijn diverse gebouwen inmiddels ingericht met opnieuw gestoffeerde bureaustoelen, treinbanken, vergaderstoelen, poefen en zijn vele collegebanken/stoelen geheel opnieuw gestoffeerd, geschilderd en gerepareerd. Ook worden onderstellen van oude bureaus voorzien van nieuwe bladen waardoor ze een tweede leven krijgen.

Tijdens de looptijd van de nieuwe overeenkomsten zal de nadruk steeds meer komen te liggen op de kringloop: het beheer/hergebruik van bestaand meubilair in plaats van de aanschaf van nieuw meubilair. Bepaalde ontwikkelingen binnen Fontys kunnen vragen om andere types meubilair. Het onderwijs kan bijvoorbeeld andere diversiteit aan ruimtes wensen, minder kantoren en theorieruimtes en meer ruimte voor “voorzieningen”. Alleen wanneer er intern geen (geschikt) bestaand meubilair beschikbaar is én er tevens geen (geschikt) tweedehands meubilair kan worden geleverd, wordt er nieuw circulair
meubilair ingekocht. Nieuw meubilair dat wordt ingekocht moet 100% circulair zijn. De verwachting (en tevens wens) is
derhalve, dat de behoefte aan nieuw meubilair gedurende de looptijd van de overeenkomst een dalende trend zal vertonen. Enerzijds komt dit doordat er bij aanvang van de overeenkomsten deels meubilair overtollig zal zijn, als gevolg van de ontwikkelingen binnen Fontys. Anderzijds zal nieuw in te kopen meubilair meer doordacht circulair en dus opnieuw inzetbaar zijn.

Fontys beschikt momenteel over ongeveer 285.000 m2 BVO. Dit vloeroppervlak is verdeeld over 29 gebouwen in de regio’s Eindhoven, Tilburg, Venlo, Sittard en ’sHertogenbosch. Opdrachten die binnen de overeenkomsten worden verstrekt, variëren van klein tot zeer omvangrijk. Binnen de overeenkomst kunnen in elk geval de volgende situaties voorkomen:
 Dagelijks voorkomende vragen voor herstel en reparaties (correctief onderhoud);
 Vervangingsprojecten: het één op één vervangen van meubilair;
 Huisvestingsprojecten, oftewel multidisciplinaire projecten;
 Nieuwbouwprojecten: het inrichten van een volledige nieuwbouw, mogelijk naar een plan van
een interieuradviseur welke apart is ingekocht vanuit het totale nieuwbouwproject.

Huisvestingsprojecten en nieuwbouwprojecten vinden met name in de zomervakantie plaats. Vanwege het multidisciplinaire aspect ligt de piek voor het plaatsen van meubilair met name in de laatste twee weken van de zomervakantie. Vervangingsprojecten en “kleinschalige” huisvestingsprojecten worden met name in de overige vakantieperiodes uitgevoerd.

Binnen de scope van deze aanbesteding valt:

  •  Interieurontwerp en advies;
  •  Onderzoek hergebruik meubilair;
  •  Revitalisering van meubilair;
  •  Levering tweedehands (gerevitaliseerd) meubilair;
  •  Levering 100% circulair meubilair;
  •  Afvoer van meubilair voor een tweede leven.

Binnen de aanbesteding is de opdracht verdeeld over twee percelen:
Perceel 1: Duurzame levering van meubilair en (interieur)advies
Perceel 2: Levering van circulair meubilair

Inschrijvers kunnen een inschrijving doen voor één of beide percelen. Inschrijvers kunnen echter slechts één perceel gegund krijgen (dit geldt ook voor de wachtkamerovereenkomst). In het geval er voor beide percelen wordt ingeschreven, dient inschrijver bij inschrijving duidelijk te maken welk perceel zijn voorkeur heeft. Per perceel wordt gegund aan de inschrijvers met de voor dat perceel beste prijs-kwaliteitverhouding. Per perceel wordt een raamovereenkomst aangegaan met de winnende inschrijver. De ingangsdatum van de overeenkomsten is voor beide percelen gepland op 17 oktober 2022. De looptijd is vier jaar, met tweemaal een optie tot verlenging met twee jaar.

Bron: Tenderned dinsdag 7 juni 2022 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/263503

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *