CGI, Ilionx en Fitas winnen aanbesteding Gasunie – Aanbestedingsnieuws

CGI, Ilionx en Fitas winnen aanbesteding Gasunie

 Een consortium bestaande uit CGI, ilionx, Brunel en Vitas is als één van de drie partijen de aanbesteding ‘inhuur tijdelijke functies’ gegund op het ICT-perceel door Gasunie Nederland.

 Een consortium bestaande uit CGI, ilionx, Brunel en Vitas is als één van de drie partijen de aanbesteding ‘inhuur tijdelijke functies’ gegund op het ICT-perceel door Gasunie Nederland. De raamovereenkomst, die Europees is aanbesteed, heeft een looptijd van vier jaar met een optie tot verlenging van twee maal twee jaar. De totale maximale waarde van de raamovereenkomsten op het ICT-perceel is circa 600 miljoen euro. Onder leiding van CGI levert het consortium IT-expertise op het gebied van onder andere SAP, Business Intelligence en Microsoft cloud-omgevingen. Daarmee ondersteunt het consortium de staatsdeelneming om de uitdagingen van de energietransitie aan te gaan. Met deze raamovereenkomst vergroten de leden van het consortium hun aandeel in de energiemarkt én verbinden zij zich regionaal aan Gasunie door de lokale aanwezigheid in het noorden van het land.

CGI, ilionx, Brunel en Vitas kunnen met de juiste experts snel invulling geven aan aanvragen voor Gasunie. Een ander sterk punt is de manier waarop het consortium met verschillende middelen talent aan de organisatie kan binden. De Gasunie-specifieke onboarding, de kennisdelingssessies en teambuilding-evenementen zijn belangrijke onderdelen van de gezamenlijke aanpak. Het thema maatschappelijk ondernemen en duurzaamheid, wat een belangrijke pijler voor Gasunie is, krijgt daarnaast ook een hoge waardering van de beoordelingscommissie. Als kers op de taart kan het consortium experts leveren die binnen een uur rijden van Gasunies hoofdkantoor wonen.

Het consortium ondersteunt de ICT-afdeling van Gasunie op diverse gebieden. Naast expertise op het gebied van SAP, Business Intelligence en Microsoft-oplossingen moeten bijvoorbeeld de komende jaren diverse applicaties worden ontwikkeld, aangepast of vervangen. Datacenterkennis, softwarebeheer en -ontwikkeling en kennis van diverse SaaS-diensten en -oplossingen zijn daarom ook een belangrijk onderdeel van deze raamovereenkomst.

Bron: Ilionx, 27 mei 2024

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *