CDA Pijnacker-Nootdorp stelt vragen over inbesteding oud papier – Aanbestedingsnieuws

CDA Pijnacker-Nootdorp stelt vragen over inbesteding oud papier

Het CDA in Pijnacker-Nootdorp stelt vragen over de inbesteding van het oud papier. Eind vorige week verscheen in Pijnacker-Nootdorp TV een artikel met als kop: “Avalex krijgt veel te weinig voor oud papier en karton” Strekking van dit artikel is dat de huidige verwerker Avalex niet de beste prijs behaalt voor het oud papier, waardoor de binnen Avalex samenwerkende gemeenten inkomsten zouden missen.

Avalex is de inbestedende organisatie die het oud papier ophaalt. Die organisatie brengt het oud papier naar het Haagse Reparco. Reparco gebruikt het opgehaalde oud papier, naar eigen zeggen met maximaal milieurendement, voor zijn eigen papierfabriek: Parenco, in Renkum.

Bron afbeelding: Peute

Volgens de commerciële concurrent Peute, dat voor het productieproces in Dordrecht zit, kan voor het oud papier op commerciële basis een veel hogere vergoeding worden uitbetaald aan de gemeenten. Peute is een familiebedrijf dat naar eigen zeggen een van de grootste onafhankelijke papier- en plasticverwerkers ter wereld is. Het bedrijf verwerkt het papier milieuvriendelijk en levert het dan weer af bij drukkers. Aanbieder Peute ziet dan ook graag dat er een transparante en eerlijke aanbesteding komt.

Het CDA stelt nu vragen over het bericht, dat de recycle-ondernemer liever ziet dat het wordt aanbesteedt.

“Tevens wordt in dit artikel gesuggereerd dat aanbestedingen niet transparant gebeuren. Uiteraard wil de CDA-fractie precies weten of deze informatie klopt. En als dat niet het geval is wat dan de feiten en cijfers zijn. Ook willen we weten hoe het zit met de contracten, de wijze van aanbesteding en hoe dit geregeld is binnen Avalex.”

Bron: CDA Pijnacker/Nootdorp,
http://www.cdapijnackernootdorp.nl/

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *