CDA Deventer wil van college meer MKB bij aanbestedingen – Aanbestedingsnieuws

CDA Deventer wil van college meer MKB bij aanbestedingen

Het CDA in Deventer signaleert dat aanbesteden voor kleine ondernemers toch nog een stroef proces is. Ondernemers en inkopers ervaren aanbestedingen regelmatig als zodanig, stelt het CDA, naar aanleiding van de Actieagenda Beter Aanbesteden, die staatssecretaris Keijzer samen met ondernemers en gemeenten heeft gepresenteerd.

CDA-fractievoorzitter Henk Groothuis: “De Actieagenda ziet kansen, als ondernemers en en de gemeente hun werkwijzen zodanig inrichten dat dit over en weer tot minder frustratie leidt én meer opdrachten voor ons plaatselijke mkb. Daarom wil het CDA werk maken van de Actieagenda in onze gemeente.”

©CDA 2018

CDA Deventer vindt dat lokale MKB´ers meer kans moeten maken op gemeentelijke overheidsopdrachten. Uit de evaluatie van de aanbestedingswet bleek al dat het voor het MKB vaak lastig is om toegang te krijgen tot deze overheidsopdrachten. Fractievoorzitter Henk Groothuis: “Het CDA zou graag zien dat het college onderzoekt op welke wijze het MKB meer kan worden betrokken bij de aanbestedingen van de gemeente”.

De procedures moeten volgens het CDA toegankelijker worden, daar is ook de gemeente bij gebaat. Het CDA heeft het college daarom gevraagd om de aanbestedingsprocedure te evalueren en daar de inschrijvers bij te betrekken. Ook wil de partij weten hoeveel procent van de overheidsopdrachten door het MKB worden uitgevoerd. Tot slot vraagt het CDA aan het college op welke wijze zij bezig is het MKB meer te betrekken bij de aanbestedingen.

Bron: CDA Deventer, 19 februari 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *