Catering tijdens Kerstmarkt gemeentegrot Valkenburg – Aanbestedingsnieuws

Catering tijdens Kerstmarkt gemeentegrot Valkenburg

De Kerstmarkt in de Gemeentegrot is een van de unieke kerstattracties die het totaalproduct Kerststad Valkenburg zo gewild maken bij het brede publiek uit met name de Benelux, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Met 180.000 bezoekers in 2019, in ruim zes weken tijd is deze Kerstmarkt de grootste attractie in Kerststad Valkenburg. De Gemeentegrot, alwaar de kerstmarkt jaarlijks wordt gehouden, is eigendom van de gemeente Valkenburg aan de Geul. De exploitatie van de mergelgroeve is in handen van de Exploitatiemaatschappij Polfermolen BV. Deze exploitatiemaatschappij verhuurt op haar beurt de Gemeentegrot aan de gemeente, gedurende de kerstperiode. Hoewel de mergelgroeve aan de Cauberg een unieke evenementenlocatie is, kent de uitvoering van een evenement aldaar ook uitdagingen, meer dan bij andere evenementenlocaties.
(brand)Veiligheidseisen, de temperatuur, de beperkingen met betrekking tot de inrichting, de doorgangen en uitgangen, de elektrische voorzieningen, het niet kunnen bevestigen van materialen aan muren en plafond en de zeer drukke weekenden vormen bijvoorbeeld, maar niet limitatief, uitdagingen bij de organisatie en uitvoering. Een uitdaging vormt ook het hoge vochtigheidspercentage dat effect kan hebben op de kwaliteit van de producten, de relatie tussen het gebruik van de groeve als locatie voor de Kerstmarkt en de aanwezige flora en fauna. In de grot bevindt zich een horecagedeelte met een bar en de mogelijkheid voor terrassen op verschillende niveaus. In het horecagedeelte is ook de mogelijkheid van een natuurlijk podium
ingebouwd waarop kleinschalige optredens kunnen plaats vinden. De jaarlijkse omzet is variabel en sterk gerelateerd aan het aantal bezoekers dat de Kerstmarkt bezoekt. In 2019 bedroeg de omzet (bij een bezoekersaantal van 180.000) 150.000 euro
exclusief BTW. Het is mogelijk om een Pick-up-Point te creëren, de opdrachtnemer moet te allen tijde ook service aan tafel garanderen. De bezoekers aan de Kerstmarkt zijn namelijk voor een groot deel oudere mensen die behoefte hebben aan een korte zit- en relaxpauze in het midden van de markt. Hou er bij uw inschrijving rekening mee dat er in de gangen enkele standhouders staan die etenswaren verkopen. Het betreft bijvoorbeeld de verkoop van broodjes (beenham), soep en (stroop)wafels. Er is maximaal één andere standhouder die warme (non alcoholische) dranken (koffie, thee, chocomel) verkoopt die direct genuttigd kunnen worden. Voor wat betreft de catering geldt dat bakken en braden niet is toegestaan (tenzij elektrisch) en dat voor wat betreft de elektrische voorzieningen de capaciteit beperkt is. De Kerstmarkt Gemeentegrot is al een belevenis op zich! Toch biedt de horecalocatie (podium) voldoende gelegenheid iets “extra’s” te doen. Entertainment door de week (maandag t/m donderdag), zonder overheersend of overstemmend karakter, is toegestaan. De gemeente wil u de vrijheid laten, hier invulling aan te geven, mits passend binnen de sfeer van de kerstmarkt en volledig voor eigen rekening en risico. De gemeente dient vooraf goedkeuring te geven aan het entertainment programma. 

Het doel van deze openbare procedure is het sluiten van een concessieovereenkomst tussen de gemeente Valkenburg aan de Geul en één dienstverlener voor de catering in het horecagedeelte tijdens de Kerstmarkt in de Gemeentegrot. De overeenkomst met de opdrachtnemer wordt van kracht na gunning van de opdracht en heeft een looptijd van twee jaar met de mogelijkheid eenzijdig te verlengen met één jaar.

Bron: Tenderned zondag 18 juli 2021 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/233390

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *