Brusselse luchthaven koopt duurzame bussen 33% goedkoper bij BYD – Aanbestedingsnieuws
MobileMobile

Brusselse luchthaven koopt duurzame bussen 33% goedkoper bij BYD

Laatst geupdate op december 30, 2019 door redactie

De luchthaven van Zaventem koopt dertig volledig elektrische bussen van de Chinese batterij- en busproducent BYD. Een aanbesteding daartoe is gewonnen door BYD. BYD won eerder ook een aanbesteding voor elektrische taxi’s in België. Dat blijkt uit onderzoek van de Belgische krant De Tijd, dat het vonnis heeft ingezien.

©BYD 2017

De twee Belgische busconstructeurs, Van Hool uit Koningshooikt en VDL uit Roeselare, hadden verwacht de order binnen te kunnen halen. VDL stapte in augustus 2017 naar de rechter om de prijsberekening aan te vechten. De rechter stelde VDL in het gelijk. Daarop werd de verstrekking van de order uitgesteld, de prijsberekening aangepast en nu alsnog gegund aan BYD.

Het Chinese bedrijf won tegen een bedrag van €330.000 euro per bus, 33 procent goedkoper dan het order van de nummer twee, VDL Bus Roeselare.  Isbrand Ho, Managing Director van BYD Europe, roemt de bus vanwege de geïntegreerde supply chain. De e-bussen kunnen bovendien 1 dag rijden met 1 x laden.

Hij vindt het dan ook niet verrassend dat zijn bedrijf steeds als beste uit de bus komt “Van Scandinavië tot Italië, via Amsterdam Schiphol en Londen – waar we elke belangrijke electrische bus-tender hebben veiliggesteld, hebben we ons leiderschap gedemonstreerd. We zijn zeker dat we op de eerste plaats kunnen blijven, batterij-technologie zal ontwikkelen en ons team van meer dan 20.000 R&D ingenieurs werken hard om op de voorgrond van de ontwikkelingen te kunnen blijven”.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

1 thought on “Brusselse luchthaven koopt duurzame bussen 33% goedkoper bij BYD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *