Brugbesturing IJsselbruggen in Doetinchem – Aanbestedingsnieuws

Brugbesturing IJsselbruggen in Doetinchem

Oude IJsselbrug Doetichem
Foto: Google Streetview

De Oude IJssel meandert door de stad Doetinchem. Om de stadsdelen voor wegverkeer te verbinden zijn diverse bruggen gerealiseerd. De Oude IJssel wordt als vaarweg door zakelijke en recreatieve scheepvaart gebruikt. Om ook doorgang voor de scheepvaart te kunnen verzorgen zijn in Doetinchem zes van de bruggen beweegbaar.

Het jaar van aanleg en ingebruikname van de installaties en beveiligingen van de diverse bruggen is niet gelijk. De installaties en sturingen zijn functioneel en onderhoudstechnisch niet gelijkwaardig aan elkaar en voldoen niet meer aan de huidige veiligheidsrichtlijnen. Bij een aantal bruggen is de besturing verouderd en kan de onderhoudbaarheid niet gegarandeerd worden.

Het beheer en onderhoud van de openbare ruimte in gemeente Doetinchem is ondergebracht bij Buha bv. Buha heeft besloten de installaties, de brugbesturing en het veiligheidsniveau van de Energiebrug, Europabrug, Oude IJsselbrug, Saap Roelofsbrug en de centrale brugwachterpost op te waarderen. Hiermee moeten toekomstvaste, onderhoudbare en (certificeerbare) veilige bruginstallaties gerealiseerd worden.

Het werk zal worden gegund aan de inschrijver met de economisch meest voordelige aanbieding (EMVI) met de Beste Prijs Kwaliteit Verhouding.

 

Bron: Tenderned 29 oktober https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/179115

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *