Brand- en braakwerende opslagmiddelen Belastingdienst
De aanbestedende dienst is het Directoraat-Generaal Belastingdienst. De Belastingdienst handelt mede namens en voor de deelnemende organisaties:
- het Directoraat-Generaal Belastingdienst;
- het Directoraat-Generaal Douane;
- het Directoraat-Generaal Toeslagen.
De Belastingdienst maakt deel uit van het ministerie van Financiën.
Zowel de Belastingdienst als de Douane maken reeds gebruik van brand- en braakwerende opslagmiddelen. Deze worden ingezet voor zowel opslag van papier als datahouders. ln aanvulling daarop gebruiken de Douane en de FlOD (horende bij het DG Belastingdienst) ook wapenkluizen, zowel in panden van deze diensten als bij medewerkers thuis. Tot slot worden ook kluizen gebruikt voor de (tijdelijke) opslag van in beslag genomen zaken zoals drugs en vuurwerk en worden kluizen gebruikt voor opslag van C2000-middelen. De kluizen die hiervoor gebruikt worden dienen aan specifieke eisen te voldoen hetgeen veelal maatwerk betekent. Het maatwerk ziet bijvoorbeeld toe op het binnenwerk van de kluizen. ln aanvulling op de te leveren producten worden er ook diensten afgenomen, te weten reparaties aan de betreffende producten (correctiefonderhoud), het leveren, (ver)plaatsen en eventuele verankeren van brand- en braakwerende opslagmiddelen. Het gewenste resultaat van deze procedure is een raamovereenkomst waar alle deelnemende diensten gebruik van kunnen maken. De nieuwe raamovereenkomst heeft tot doel het afnemen van de brand- en braakwerende opslagmiddelen te versoepelen en te uniformeren. Binnen de scope van deze aanbesteding voor brand- en braakwerende opslagmiddelen vallen onder andere:
- Leveren wapenkluizen;
- Leveren sleutelkluizenç
- Leveren brand- en braakwerende archiefkasten;
- Leveren maatwerkkluizen (bijvoorbeeld voor vuurwerk, drugs of C2000-middelen);
- Installatie van alle te leveren producten op kantoorlocatie of bij medewerkers van opdrachtgever thuis, inclusief eventuele verankering;
- Reparaties (correctief onderhoud) aan o.a. de bovenstaande producten;
- Verhuizen/(ver)plaatsen van o.a. de bovenstaande producten
De aanbestedende dienst hecht veel belang aan kwaliteit van de te leveren Producten en dienstverlening. Tot slot is informatieveiligheid een belangrijk aandachtspunt binnen deze raamovereenkomst in verband met de mogelijke levering van de producten bij medewerkers thuis. De aanbestedende dienst heeft de intentie om de brand- en braakwerende opslagmiddelen te vernieuwen en uit te breiden. Gezien de verwachte toename in de behoefte binnen de organisatie, is de opdracht geraamd op €1.5oo.ooo,- exclusief btw voor de volledige looptijd van de raamovereenkomst, inclusief eventuele verlengingen. De op deze opdracht van toepassing zijnde eisen staan vermeld in het Programma van Eisen.
Om brand- en braakwerende opslagmiddelen te kunnen bestellen wenst de opdrachtgever een keuze uit diverse varianten artikelen aangeboden te krijgen via een E-catalogus (webwinkel). Als gecontracteerde opdrachtnemer van het Rijk kan de opdrachtnemer via het nieuwe leveranciersportaal uw catalogus of catalogi met producten centraal beschikbaar stellen voor het Rijk, Op deze manier integreert het Rijk uw catalogus met de verschillende bestelsystemen van de Rijksoverheid. Het implementeren van nieuwe contracten wordt hiermee vereenvoudigd. U dient uw catalogus te ontsluiten via het catalogusplatform. Meer informatie over het catalogusplatform leest in het document Centrale voorziening – Catalogusplatform. Het catalogusbeheer is de verantwoordelijkheid van de opdrachtnemer. Door in te schrijven op deze aanbesteding verplicht inschrijver zich hieraan medewerking te verlenen, voor zover de technische mogelijkheden hiertoe voor handen zijn. Bij deze vorm van afname dient ook de facturatie te verlopen via het SAP-portaal van de opdrachtgever, De invulling hiervan zal gedurende de implementatietermijn van de voorgenomen raamovereenkomst worden besproken met opdrachtnemer. Indien opdrachtnemer niet de juiste type brand- en braakwerende middelen of niet conform de levertermijnen kan leveren staat het aanbestedende dienst vrij om een opdracht te gunnen buiten de raamovereenkomst, indien dit aan de orde is treden opdrachtgever en opdrachtnemer hierover in gesprek.
Aanbestedende dienst gebruikt een Europese openbare aanbesteding om een raamovereenkomst te sluiten. De raamovereenkomst wordt gesloten voor een periode van vierentwintig maanden met twee opties tot verlenging van twaalf maanden. De intentie is om de raamovereenkomst op 11 februari 2025 van kracht te laten worden. in de eerste vier weken vindt de implementatie plaats. Deze dient op 11 maart 2025 afgerond te zijn, zodat er uiterlijk vanaf 11 maart 2025 afgenomen kan worden.
Bron: Tenderned donderdag 24 oktober 2024 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/354530
Aanbestedingsnieuws 9e jaargang editie 25 oktober 2024