Bouwteam voor nieuwbouw kindcentrum Berglaren Gemert – Aanbestedingsnieuws

Bouwteam voor nieuwbouw kindcentrum Berglaren Gemert

KC Berglaren projectlocatie. Foto: Google Streetview

Voor kindcentrum Berglaren wordt een toekomstbestendig gebouw gerealiseerd waarin basisonderwijs, kinderopvang en buitenschoolse opvang (BSO) samenkomen onder één dak, namens stichting GOO. Ook wordt een gymzaal geïntegreerd, waardoor bewegingsonderwijs optimaal wordt gefaciliteerd.
Het huidige kindcentrum, dat verspreid is over drie verschillende locaties, voldoet niet meer aan de hedendaagse eisen en is aan vervanging toe. Tijdens de bouwperiode zullen de leerlingen gebruikmaken van een tijdelijke huisvesting. Het nieuwe kindcentrum zal op dezelfde locatie verrijzen, maar in een vernieuwde, compactere vorm. Het ontwerp plaatst het gebouw centraal op het terrein, met de gymzaal aan de zijde van de naastgelegen woningen. Deze positionering biedt meer privacy voor de omwonenden.
Het gebouw heeft een alzijdige opzet, wat betekent dat er geen duidelijke achterkanten zijn en het pand rondom wordt omringd door uitnodigende pleinen. De hoofdentree, gelegen aan de westzijde, is prominent en goed herkenbaar. Binnenin is gekozen voor een functionele indeling met een centrale hal, die niet alleen fungeert als verbindend element maar ook als ontmoetings- en bijeenkomstplek.
De ruimtelijke opzet van het gebouw sluit naadloos aan bij een doorlopende leerlijn: de kinderopvang en onderbouw bevinden zich op de begane grond, terwijl de middenbouw en bovenbouw op de eerste verdieping zijn gesitueerd. Elk lokaal heeft toegang tot een eigen buitenruimte, wat lessen in de buitenlucht mogelijk maakt. Daarnaast is er een gedeeld leerplein, waar leerlingen samen kunnen werken en leren in een open en inspirerende omgeving. De ontwikkeling omvat een kindcentrum met een totale omvang van ca. 2600 m2 BVO.
Het werkadres is het volgende:
Groeskuilenstraat 32
5421 HW Gemert

De nieuwbouw van KC Berglaren moet gerealiseerd worden door het selecteren en contracteren van een (combinatie van) aannemer(s), welke in een engineeringteam een definitief ontwerp uitwerkt tot een technisch ontwerp (TO) en daarmee tevens de gelegenheid krijgt geboden het werk te realiseren. De (combinatie van) aannemer(s) is daarbij volledig verantwoordelijk voor zowel het bouwkundige als het installatietechnische deel van de opdracht. De (combinatie van) aannemer(s) werkt in de eerste fase het definitief ontwerp uit tot en met een technisch ontwerp. Na afronding van het technisch ontwerp met bijbehorende definitieve begroting zal al dan niet een contract voor de uitvoeringsfase worden overeengekomen. In de uitvoeringsfase zal de verdere uitwerking tot uitvoering gereed ontwerp en uiteindelijke realisatie plaatsvinden. De inschrijver, die de opdracht gegund krijgt om het technisch ontwerp op te stellen en uit te werken, krijgt pas opdracht voor de daadwerkelijke uitvoering van het technisch ontwerp, indien opdrachtgever en opdrachtnemer het volledig eens zijn met elkaar met betrekking tot het ontwerp en de daarmee
samenhangende kosten. Indien opdrachtgever niet in kan stemmen met het technisch ontwerp en de daarmee samenhangende kosten, krijgt de inschrijver, die op de tweede plaats is geëindigd bij deze aanbesteding de opdracht om op zijn beurt het technisch ontwerp op te stellen en uit te werken. De opdrachtnemer, die in eerste instantie de opdracht kreeg tot opstelling en uitwerking van het technisch ontwerp, krijgt zijn kosten hiervoor vergoed op basis van de ontwerpkosten, die hij heeft opgegeven in het inschrijfbiljet. Het technische ontwerp met de daarbij gemaakte stukken van deze opdrachtnemer worden eigendom van opdrachtgever.

De opdrchtgever volgt met deze aanbesteding de Europese niet-openbare aanbestedingsprocedure. Deze procedure vindt plaats in twee fasen, namelijk de selectiefase en de gunningsfase. De selectiefase start met de aankondiging van de opdracht. Alle ondernemingen die geïnteresseerd zijn in de opdracht kunnen zich aanmelden voor deelname aan de aanbestedingsprocedure. In de selectiefase wordt beoordeeld welke ondernemingen die zich hebben aangemeld als beste worden geacht de opdracht uit te voeren. De niet-openbare procedure houdt in dat iedere geïnteresseerde die voldoet aan de minimumeisen een verzoek tot deelneming mag indienen en mag meedingen in de voorselectie om als gegadigde geselecteerd te worden (selectiefase). Vijf gegadigden worden geselecteerd op basis van de selectiecriteria om een aanbieding te doen.

Bron: Tenderned 2 december 2024 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/359426

Aanbestedingsnieuws 9e jaargang editie 3 december 2024

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »