Bots bouwgroep wint stadhuis Deurne – Aanbestedingsnieuws
KlussenKlussen

Bots bouwgroep wint stadhuis Deurne

Deurne verbouwt zijn gemeentehuis in fasen, tot Huis voor de Samenleving. Dat bericht Deurne Media Groep. De gemeente Deurne verstuurde geen persbericht over de verbouwing. Voor de eerste fase zijn een bouwkundig aannemer, elektrotechnisch installateur en een werktuigbouwkundig installateur in de arm genomen. Deze drie aannemers zijn Bots Bouwgroep uit Deurne, Valkenaars Elektrotechniek uit Budel en Immens Installatietechniek uit St. Michielsgestel. De Bouwvak Zuid is net begonnen met 7 augustus dus dat is een positief nieuws om mee de vakantie in te gaan.

Over de aanbesteding vonden we ook een raadsinformatiebrief van burgemeester Buter van 5 augustus 2021. Die meldt daarnaast nog dat Fase 1 van de verbouwing start in september 2021 met een doorlooptijd van circa 9 maanden. Volgens de brief is de opdracht op 5 augustus ook definitief gegund.

Deurne Media Groep, een lokale publieke media-instelling, weet ook nog te melden dat er (nog) geen budgetoverschrijdingen plaats hebben gevonden. De verbouwing moet ook nog beginnen dus dat zou een beetje vroeg zijn geweest. Er komen nog aanbestedingen voor zonnepanelen en voor het interieur. Terug herleidend naar de raadsinformatiebrief komt het erop neer dat de aanbesteding “binnen de financiële kaders” is gebleven. Wat waren dan die kaders, dat staat er niet bij.

We vonden ook nog de oorspronkelijke tender. Die is wat informatiever dan de raadsinformatiebrief.

https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/235617

De overeenkomst bestaat uit het ombouwen van het bestaande gemeentehuis naar het Huis voor de Samenleving. De opdracht wordt onderverdeeld in de volgende percelen: perceel 1: Bouwkundige werkzaamheden, perceel 2: Elektrotechnische werkzaamheden en perceel 3: Werktuigbouwkundige werkzaamheden. Alhoewel de drie genoemde percelen afzonderlijk van elkaar worden gegund, gaat een definitieve gunning van elk perceel pas plaatsvinden als voor elk van de afzonderlijke percelen overeenstemming is bereikt met de winnende aannemer. De opdrachten worden ook alleen verstrekt als de voor uitvoering benodigde vergunningen onherroepelijk zijn. De beoogde ingangsdatum van de overeenkomsten is 9 juni 2021 met de start van de werkzaamheden direct hierop aansluitend. Datum gereed bouw is 1 oktober 2022.

Blijkens het gunningsbericht is er een bedrag mee gemoeid van  € 6.880.000 miljoen, waarvan €2.757. 900 voor Bots Bouw en €1.064.500 voor Valkenaars en voor Immens €2.474.474 en dat zijn allen bedragen die lager liggen dan de ingevulde geraamde waarde.

©Deurne 2021

Bots is een familiebedrijf uit Liessel, dat bestaat sinds 1973.

 Door de jaren heen zijn we gegroeid, uitgebreid, verhuisd en zijn bakens verzet. Inmiddels staat de 3e generatie aan het roer. Het karakter en de werkwijze zijn in stand en in ere gehouden. We zijn een totaalspeler geworden. We hebben alles in huis: van wens naar realisatie tot en met nazorg. Wij kunnen totaal ontzorgen op het gebied van bouwen. Dit doen we onder het motto: Bouwen doen we samen!

Bots heeft nog meer actuele projecten, onder meer:

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *