Boomkwekerijen Henri Fleuren wordt hofleverancier – Aanbestedingsnieuws

Boomkwekerijen Henri Fleuren wordt hofleverancier

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft besloten het recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ te verlenen aan Boomkwekerijen Henri Fleuren B.V. in Peel en Maas bij gelegenheid van de viering van het 100-jarig bestaan van het bedrijf. Gouverneur Roemer heeft vandaag de oorkonde die bij dit predicaat hoort, overhandigd aan de trotse ondernemers.

Op 12 maart 1920 begon Henri Fleuren als leerling in het boomkwekerijvak bij Boomkwekerij Leenders in Steyl. ln 1922 ging hij, op 17-jarige leeftijd, zijn eigen bomen planten op de Horsten: het begin van Boomkwekerijen Henri Fleuren B.V. In de beginjaren werden het werk en de leveringen verricht met paard en wagen, maar het bedrijf groeide hard. ln 1972 nam zoon Karel Fleuren het bedrijf over. Hij ontwikkelde nieuwe methoden in de fruitteelt zoals de knipboom en de 3K-boom. Ook startte hij de eerste biologische vruchtboomkwekerij van Nederland. Het bedrijf maakte een groei door op het gebied van assortiment, medewerkers, locatie en afzetmarkt. ln 2003 namen Han Fleuren en echtgenote Corine – de derde generatie – de boomkwekerij over.

Boomkwekerijen Henri Fleuren B.V. is de grootste boomkwekerij van Nederland en de enige vruchtboomkwekerij in ons land. De productie vindt plaats in zowel Nederland, Duitsland als Servië. Circa 80% van de productie wordt geëxporteerd. Het bedrijf is toonaangevend geworden in de teelt van kersenbomen. Er worden nieuwe markten aangeboord door niet alleen te kiezen voor de zakelijke markt maar ook voor de consumentenmarkt. Innovatie en het gebruik van nieuwe technologieën zijn sleutelwoorden voor het bedrijf.

©Limburg 2020

De richtlijnen om in aanmerking te komen voor het mogen voeren van het predicaat ‘Hofleverancier’ vereisen onder meer dat de onderneming minimaal 100 jaar bestaat en in de branche of bedrijfstak een eerste of vooraanstaande plaats in de regio inneemt.

Boomkwekerijen Henri Fleuren B.V. is de 7e onderneming in de gemeente Peel en Maas die de titel ‘Hofleverancier’ mag voeren. Het is de 52e Hofleverancier in Limburg.

Bron: Limburg, 25 augustus 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *