BIOS Groep trekt kort geding Groningen in – Aanbestedingsnieuws

BIOS Groep trekt kort geding Groningen in

Een kort geding dat was aangespannen tegen Publiek Vervoer, de inkoopsamenwerking van Groningen en Drenthe voor WMO-vervoer, door ZCN Totaalgroep dat een onderdeel is van de BIOS-groep, is ingetrokken. Eerder liet BIOS nog tegenover TaxiPro weten dat het bestek “rammelde aan alle kanten” en dat er onmogelijke eisen werden gevraagd. Door het kort geding is de gunning van de opdracht uitgesteld. Publiek Vervoer Groningen Drenthe heeft de aanbestedingsprocedure voor het Publiek Vervoer in Groningen en Drenthe per volgend jaar tot nader order opgeschort.

De zitting stond gepland voor 17 juli 2017. De problemen die BIOS eerder zag, waren gelegen in de afname-garantie, vooral wanneer een ondernemer inschrijft op meerdere percelen, en een verondersteld onevenwichtige bonus/malusregeling. De BIOS-groep is ook de huidige leverancier in groningen.

Publiek Vervoer herkent zich niet in de genoemde standpunten van het vervoersbedrijf en is van mening dat zij zorgvuldig én rechtmatig heeft gehandeld. Het vervoersbedrijf zegt nog te hebben geprobeerd het kort geding te voorkomen met de suggestie de aanbesteding op te schorten in afwachting van een advies door de Commissie van Aanbestedingsexperts. Die route wordt nu gevolgd en daarmee wordt afgezien van het kort geding.

Bron: OV Nieuws in Groningen, 10 juli 2017

 

Zie eerder:

Bios dagvaardt Groningen voor aanbesteding WMO-vervoer

Zie ook:

https://www.ovnieuwsuitgroningen.nl/2017/07/08/kort-geding-aanbesteding-publiek-vervoer-ingetrokken/

https://www.ovnieuwsuitgroningen.nl/2017/06/18/bios-groep-dient-kort-geding-in-tegen-publiek-vervoer/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *