Belgische Voedselbanken zonder eten door aanbesteding – Aanbestedingsnieuws

Belgische Voedselbanken zonder eten door aanbesteding

De Belgische verenigingen die voedselpakketten uitdelen, zitten zonder melk, bloem, rijst, pasta en olie. Ze zouden deze basisproducten moeten krijgen, want België ontvangt voor dit doel  88 miljoen euro van Europa. Door een probleem met de aanbesteding blijft de levering in het hele land echter achter. Aldus de kranten van Mediahuis vandaag.

“In heel België is er een tekort”, zegt Kamerlid Nahima Lanjri (CD&V, Christen Democratisch en Vlaams) in de krant. “Het wordt alsmaar acuter. De vorige twee jaar hebben de verenigingen en de OCMW’s( Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn) in totaal ook maar de helft van de producten gekregen die ze besteld hadden. Die bestellingen mogen ze doen op basis van het aantal “leefloners” (te vergelijken met de Nederlandse Bijstandsuitkeringen) . In het hele land zijn er 157.000 mensen die een beroep doen op de voedselpakketten.”

Het kabinet van bevoegd minister Denis Ducarme (MR,Mouvement Réformateur is een verbond van Franstalige centrum-rechtse en rechtse politieke partijen ) geeft toe dat er een probleem was met de aanbestedingen. “De offertes die zijn binnengekomen, voldeden niet aan de regels, dus hebben we in september een nieuwe oproep gelanceerd”, zegt zijn woordvoerder.

Bron: De Morgen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *