Beek wint reiniging ondergrondse containers

Beek Container Groep uit Leiden is de trotse winnaar van een aanbesteding voor het schoonmaken van containers in de gemeentes Veldhoven en Waalre. Ondergrondse containers en de grond eronder worden na verloop van tijd vuil, met name van het afval dat bij het leegruimen van de containers in het gat in de grond achter blijft.

©Beek 2018

Beek zelf raadt aan ondergrondse containers, opdat ze zo lang mogelijk meegaan, minimaal eens per jaar grondig te laten reinigen. In Amsterdam is sinds 2009 geprobeerd dat op te lossen met container-adoptie, waarbij bewoners de afvalcontainers beheren en aangeven wanneer deze moet worden schoongemaakt. Dat werktzo goed dat andere gemeenten de formule kopiëerden, rattenoverlast hand over hand toenam en Amsterdamse containeradoptie-bewoners begin dit jaar in staking gingen.

Waalre was ook al de gemeente waar de eerste container fietsen gingen rijden. In plaats van vuilniswagens rijdt er in de wijk Voldijn een speciale bakfiets met verschillende bakken voor het huisvuil. Dat schijnt verbazend goed te werken, tenminste volgens verslaggeving in het Eindhovens Dagblad. De reacties onder het bericht, geven inmiddels een ander sfeerbeeld, van kwaaie mannen met volle prullebakken die de auto pakken om hun vuil in Veldhoven in de container te proppen.

Beek, dat eind maart ook al een groot contract in Utrecht in de wacht sleepte, gaat nu de op volle toeren draaiende containers in Veldhoven schoonmaken met zijn totaalconcept.”Door ons ultramoderne en uitgebreide wagenpark kunnen wij de complete reiniging van elk type ondergrondse en bovengrondse container verzorgen.”

“We zijn trots op dit resultaat en het gestelde vertrouwen in onze dienstverlening en kijken uit naar een succesvolle samenwerking.”, zo laat de directeur van Beek Container Groep.

Zie ook: https://www.beekgroep.com/nieuws/aanbesteding-gemeente-veldhoven-en-waalre-gegund-aan-beek

https://www.ed.nl/waalre/fiets-gaat-afval-ophalen-in-waalre~a93bef42/

 

 

redactie Auteur

Geef een reactie