BAM zet eerste duurzame asfalt warmhoudcontainer in – Aanbestedingsnieuws

BAM zet eerste duurzame asfalt warmhoudcontainer in

BAM Infra Nederland heeft de eerste elektrisch aangedreven asfalt-warmhoud-container, de Hotbox, in gebruik genomen. Deze machine is onderdeel van de volledig emissieloze asfaltset, waarnaar BAM Infra streeft. De Hotbox is voor het eerst ingezet bij het asfaltonderhoud in de gemeente Den Haag.

De dieselmotor van de asfaltcontainer is door Van der Spek Vianen vervangen door een elektrische aandrijving. Op het accupakket kan ruim twee werkdagen worden gedraaid. Door het laadvermogen van de container van 15 ton kan BAM Infra een productiedag draaien zonder bijladen. Hierdoor kan BAM asfalt repareren zonder dat de container tussendoor moet worden bijgevuld bij de asfaltcentrale. De Hotbox is ook voorzien van een elektrisch verwarmde emulsietank met sproei-inrichting, waardoor BAM geen andere machine hoeft in te zetten voor het aanbrengen van de kleeflaag.

Dit voorjaar krijgt BAM Infra ook een waterstof-aangedreven trekker geleverd. Met de Hotbox wil

©Bam 2022

BAM Infra volledig emissieloos asfaltreparaties uitvoeren. Met de inzet van beide machines bespaart BAM zo’n 150 liter diesel per dag. Dit heeft een gunstig effect op de omgeving en is ook beter voor de medewerkers die met deze machines werken.

De Hotbox is onderdeel van de eerste volledig emissieloze asfaltset. BAM Infra streeft ernaar deze set medio 2022 op de weg te hebben staan. Samen met partners en opdrachtgevers realiseert BAM Infra deze duurzaamheidsdoelstelling. In januari had BAM Infra de primeur van de elektrische asfaltspreidmachine. In 2020 nam BAM Infra de eerste elektrische wals in gebruik.

Bron: Bam, 7 februari 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *