BAM plaatst geluidswallen bij HSL – Aanbestedingsnieuws
KlussenKlussen

BAM plaatst geluidswallen bij HSL

In de nacht van zondag 22 augustus wordt bij het HSL-traject bij Zoetermeer, begonnen met het geluidsabsorberend maken van een 2400 meter lang geluidsscherm. Dat gebeurt in Zoetermeer, aan de westzijde van de hogesnelheidslijn (HSL). . Een deel van de huidige transparante schermen vervangen we door geluidsabsorberende panelen. De werkzaamheden duren tot eind 2021. BAM Infra voert de geluidsbeperkende maatregelen uit in opdracht van Infraspeed Maintenance B.V., de operationele beheerder van de HSL. ProRail is de directe opdrachtgever van de opdracht.

De opdracht zelf komt uit een ministeriëel besluit voort. Om de geluidswaarden verder te beperken, heeft het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat (I&W) in 2015 besloten om bovenwettelijke maatregelen te nemen op meerdere plekken langs de HSL. Deze maatregelen voert Prorail nu uit.Prorail ziet toe op de juiste uitvoering van de werkzaamheden. Daarnaast is ProRail verantwoordelijk voor de verkeersleiding, de capaciteitsverdeling en de organisatie bij calamiteiten.

Overdag voert de aannemer langs de HSL voorbereidend werk uit. Denk hierbij aan het op locatie brengen van de materialen en het maken van de fundering voor het nieuwe geluidsabsorberende scherm.

©Prorail 2021

Het vervangen van de huidige schermen door geluidsabsorberende panelen gebeurt ’s nachts, tussen 00.30 en 04.30 uur. Dan rijden er geen treinen rijden op de HSL. De spanning kan dan van de bovenleiding, zodat er veilig gewerkt kan worden.

Deze werkzaamheden duren tot eind 2021. In mei 2022 start het grondwerk voor het plaatsen van een nieuw scherm van 400 meter, ter hoogte van de voetbalvelden van sv DSO Zoetermeer. Als alles volgens planning verloopt, is het nieuwe scherm in maart 2023 klaar.

Bron: Prorail, 20 augustus 2021

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *