BAM infra gaat Harselaartunnel bouwen – Aanbestedingsnieuws
MobileMobile

BAM infra gaat Harselaartunnel bouwen

De gemeente Barneveld realiseert, samen met ProRail, de Harselaartunnel. De aanbesteding van de bouw van deze tunnel is gewonnen door BAM Infra. De Harselaartunnel wordt gebouwd door de firma BAM Infra Regio Civiel B.V. uit Gouda. BAM Infra was al de aannemer van de infrastructuur rondom de Harselaartunnel, maar heeft nu ook de bouw van de tunnel zélf gegund gekregen. De tunnel moet het verkeer ontlasten en maakt een einde aan een onveilige en drukbelaste overweg.

Bron: Barneveld/Hasselaartunnel

De aanbesteding voor de bouw van de Harselaartunnel is gedaan door ProRail. Dat heeft te maken met het feit dat alle werkzaamheden die direct te maken hebben met het railtracé, onder de verantwoordelijkheid van ProRail vallen. De gemeente Barneveld en de provincie Gelderland zijn uiteraard betrokken geweest bij het aanbestedingstraject.

Hoewel de twee aanbestedingen (voor de infrastructuur en voor de bouw van de tunnel) onafhankelijk van elkaar zijn gevoerd, biedt het feit dat één aannemer de werkzaamheden uitvoert en gaat uitvoeren wel voordelen, bijvoorbeeld als het gaat om het plannen van de werkzaamheden. Dat ligt nu bij één uitvoerende partij.

Bron: Harselaartunnel.nl , 25 februari 2017

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *