BAM definitieve winnaar renovatie stadhuis Woerden – Aanbestedingsnieuws

BAM definitieve winnaar renovatie stadhuis Woerden

Al een paar maanden wordt er druk gewerkt aan het strippen en deels slopen van het stadhuis en het Regionaal Historisch Centrum (RHC) aan de Blekerijlaan. In de tussentijd is de Europese aanbesteding voor een aannemer van de bouw afgerond. Acht mei heeft de gemeente bekend gemaakt dat de opdracht voor de renovatie wordt gegund aan BAM Bouw en Techniek uit Bunnik.

Op de Europese aanbesteding kwamen in maart de inschrijvingen binnen met de aanbiedingen voor het (bouw)ontwerp, waaronder naast BAM ook Woerdense aannemers. BAM neemt op 1 juni 2017 het stokje over van Lek Sloopwerken en start dan met de bouwwerkzaamheden. Met een geplande bouwtijd van dertien maanden wordt het gebouw op 1 juli 2018 opgeleverd.

Het Woerdense stadhuis voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Het was te groot en verkeerde in een slechte staat. Door flexibel gebruik van werkplekken en multifunctioneel gebruik van de raadzaal kan het stadhuis fors kleiner worden. Hierin staat optimale dienstverlening aan de inwoners centraal. De raad heeft daarom eind 2015 besloten tot een ingrijpende renovatie. Tijdens deze renovatie zit de gehele ambtelijke en bestuurlijke organisatie tijdelijk in panden op de Bleek 6, 7 en 10. Het RHC is verhuisd naar het stadskantoor in Oudewater

Voor de gehele renovatie van het stadhuis en RHC heeft de gemeente een hoge duurzaamheidambitie. Bij de strip- en sloopwerkzaamheden wordt bijvoorbeeld 98 procent van de vrijkomende materialen hergebruikt en binnen een straal van 25 km verwerkt. Het gebouw gaat na de renovatie van een G+ energielabel naar een A+ label. Dit door het gebruik van ledverlichting, zonnepanelen, een WKO- en energiezuinige installaties.

Bron: Woerden

Wethouder Ivo ten Hagen (Vastgoed): ‘Niet alleen het gebouw moet duurzaam zijn, ook de aannemer hebben we beoordeeld op duurzaam ondernemen. Zo scoorde BAM met een lage CO2-footprint, een slim vervoer- en toeleverplan en een ambitieus afvalrecyclingprogramma. Dit valt allemaal onder het keurmerk ‘Bewuste Bouwers’. Op Social Return On Investment (SROI) heeft BAM maximaal gescoord. Hierbij worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (in samenwerking met Ferm Werk) betrokken bij het project om zo werkervaring op te doen.

Bij Lek Sloopwerken, leverde dat SROI, zo bericht de gemeente, twee fulltime arbeidsplaatsen op. Ook BAM start tijdens de bouw met het concept ‘Leerlingbouwplaats’. Dit betekent dat leerlingen op de bouwplaats met een werk- en leertraject opgeleid worden. Ten Hagen: “Ik ben ontzettend tevreden over het feit dat we onze hoge duurzaamheidsambitie kunnen realiseren. En dat we iets betekenen voor de lokale arbeidsmarkt. Meer kan ik eigenlijk niet wensen voor dit renovatieproject.”.

Persbericht Gemeente Woerden, via BAM:  9 mei 2017

De aanbesteding werd in een eerder stadium afgebroken en opnieuw gestart:

https://tenderned.nl/tenderned-web/aankondiging/detail/samenvatting/akid/e8f0c084147b3712bfb292db06297a1e/cid/798105 Eerste aanbesteding publicatie 19-9-2015 sluitingsdatum 3-11-2016
https://tenderned.nl/tenderned-web/aankondiging/detail/samenvatting/akid/3bff599ca1d58182bba68ecea9297cb9 
 Kennisgeving Wijziging dd 27-9-2016

De tweede aanbesteding, is dd overigens een stuk moeilijker vinden op TenderNed, nu is het project inclusief na oplevering het meerjarig onderhoud voor 5 jaar, met twee keer een optionele verlenging van 5 jaar, dd 6 oktober 2016 en met een sluitingsdatum van 10-11-2016:

https://www.tenderned.nl/tenderned-web/aankondiging/detail/samenvatting/akid/d55f62254f4fa453107d18e328bfc5d4/pageId/D909B/huidigemenu/aankondigingen/cid/667492/cvp/join

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *