Bactiguard wint tender voor urine katheters – Aanbestedingsnieuws
MobileMobile

Bactiguard wint tender voor urine katheters

Het Zweedse bedrijf Bactiguard heeft een tender gewonnen voor urinaire katheters voor de regio Västra Götaland (VGR) in Zweden. Het contract is geldig voor 2 jaar en kan daarna met 2 jaar verlengd worden. De katheters van Bactiguard voorkomen dat bacteriën zich hechten en zich biofilms vormen op medische apparatuur.

Bactiguard laat weten: “We zijn erg tevreden dat VGR ook infectiepreventie heeft meegenomen in hun aanbestede assortiment, met onze urinaire katheter. We hebben eerder dit jaar contracten ondertekend met de regio Stockholm, de Skåne regio en de regio Värmlan. Dat betekent dat Bactiguard nu het grootste deel van Zweden beslaat. Dat de drie grootste regionale raden in Sweden Bactiguard’s producten hebben getenderd is een kwaliteitsstempel waar we erg trots op zijn, aldus Nina Nilsson, van SVP Sales and Marketing.

©Bactiguard 2017

Met de tender worden gehospitaliseerde patiëten en lange termijn gekatheteriseerde patiënten voorzien  van katheters. Dat betekent dat patiënten de Bactiguard katheters kunnen blijven gebruiken, ook als ze zijn ontslagen uit het ziekenhuis. Het contract loopt voor 2 jaar en gaat in vanaf 1 April 2018. Het contract bevat silicone katheters, maar daarnaast beschikt Bactiguard ook over latex katheters.

In overeenstemming met Zweeds aanbestedingsrecht wordt het contract pas formeel bekrachtigd als de beroepstermijn is afgelopen. Dat is pas op 6 November, 2017.

Bron:

http://vp184.alertir.com/afw/files/press/bactiguard/201710261029-1.pdf

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *