Arnhem gaat schuldhulp quasi-inhousen – Aanbestedingsnieuws

Arnhem gaat schuldhulp quasi-inhousen

De gemeente Arnhem gaat de schuldhulpverlening quasi inhouse verlenen.  Volgens de gemeente blijkt uit de eerdere aanbestedingen dat er in Arnhem weinig externe partijen beschikbaar zijn om schuldhulpverlening uit te voeren.

Foto: www.pixabay.com

Om meer grip te krijgen op de manier waarop schuldhulp in Arnhem wordt verleend, is het afgelopen jaar de mogelijkheid onderzocht om schuldhulp als gemeente zelf uit te gaan voeren. Zo is er bijvoorbeeld gekeken naar hoe andere gemeenten in Nederland dit doen. Uit het onderzoek blijkt dat het voor inwoners voordelen heeft om een aantal onderdelen vanaf 2025 als gemeente zelf op te gaan pakken.

Het gaat om vroegsignalering (het vroeg herkennen van mensen die in de schulden dreigen te komen), de aanmelding en toelating van inwoners met schulden, het opstarten van een stabilisatie- en schuldregelingstraject en budgetcoaching en budgetbeheer. Naast het in eigen beheer nemen van deze onderdelen wil de gemeente ook samen met partners in de stad nadenken over hoe de hulpverlening naar mensen met schulden en geldzorgen in Arnhem verder verbeterd kan worden.

Inwoners die nu hulp zoeken of al hulp krijgen voor hun schulden kunnen de komende tijd n

Wethouder Bestaanszekerheid Mark Lauriks:

“Veel Arnhemmers hebben te maken met schulden. Het is vaak een hardnekkig probleem dat van invloed is op veel gebieden in hun leven, zoals werk, gezin en gezondheid. Het voorkomen en oplossen van schulden is veel meer dan een wettelijke taak, het is een essentiële taak voor ons. Daarom willen we zoveel mogelijk grip hebben op de schuldhulpverlening in onze stad.”

og terecht bij Rijnstad en Plangroep. Met Rijnstad en Plangroep zijn goede afspraken gemaakt om ervoor te zorgen dat inwoners de juiste hulp krijgen. De gemeente zorgt er daarnaast voor dat inwoners zo min mogelijk last ervaren van de overgang.

Bron: Arnhem, 21 september 2023

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *